Vijetnamska svinja Pepa zvijezda je zagrebačkog kvarta Špansko

FOTO: Ivan Zelenić / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO / Facebook

Pitoma ‘skitnica’ Pepa iz Španskog ponovno provirila iz svog dvorišta na zagrebačke ulice

Već dugi niz godina Pepa, vijetnamska svinja s ranča u Savskoj Opatovini, zvijezda je na zagrebačkim cestama i ulicama u zapadnom dijelu Zagreba.

Građani su je snimili već nekoliko puta, a prije dva dana je ponovno prošetala uobičajenom rutom – od ranča do livade gdje ima trave, autopraonice, rotora, pješačkog prijelaza pa sve do omiljenog odredišta kod obližnjem šoping centra. Njezina fotografija objavljena u grupi ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO brzo se proširila na društvenim mrežama, a doprijela je i do medija.

Ova preslatka vijetnamska svinja prava je gradska “puca” koja uživa u šetnjama kada je vani lijepo i sunčano, kada može proći svojom najdražom špicom.

FOTO: Ivan Zelenić / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO / Facebook
FOTO: Ivan Zelenić / ZAKAJ VOLIM ŠPANSKO / Facebook

Zagrepčani su kazali da se nekoliko metara dalje nalazi farma s puno životinja koje slobodno šeću, a potvrdili su da, osim što je znatiželjna, također je i pitoma, te da se voli maziti i naučena je na djecu i ljude. Vijetnamske svinje vode se pod kućne ljubimce, a Pepa je, kao što vidimo, prava avanturistica.

Ima 4 godine, 60 kila i voli sve što kućni ljubimci i životinje najviše vole – hranu. Kako je za RTL kazao njezin vlasnik, jede sve – od ostataka hrane, starog i suhog kruha, smokije, štapiće, a posebno torte. Dodao je i da je Pepa oprezna pa ga nije strah jurećih automobila i iako je u naselju svi znaju, još uvijek je veliko iznenađenje na prometnici. S

rećom, u 4 godine nije bilo posebnih ekscesa, kaže vlasnik za RTL, što i ne čudi s obzirom da su vijetnamske svinje iznimno inteligentne, snalažljive, ali i društvene pa tako Pepa ne propušta ni zabave na ranču. Iako nije neki ljubitelj plesa, posebno se raduje hrani.

Izgleda da zapadni dio grada ima itekakvu naklonost prema svinjama jer u Prečkom živi Mr. Bacon Kosher, petogodišnja trbušasta svinja i miljenik ovog zagrebačkog kvarta.

>>> HRVATSKI ‘PRAŠČIĆ BABE’: Priča o trbušastoj svinjici koja je pronašla dom u Prečkom (FOTO)


Komentari