(VIDEO) Kaos u Dortmundu: Eksplodirale tri bombe, svjedok napada na autobus Borussije: ‘Mislio sam da je počeo rat’!

Eksplodirala bomba nedaleko od stadiona Westfallen u Dortmundu.

U Dortmundu je eksplodirala bomba nedaleko od stadiona Westfallen na kojem se večeras treba odigrati utakmica Lige prvaka Borussia Dortmund – Monaco. Nastradao je nogometaš njemačke momčadi, Bartra i završio je u bolnici na šivanju.

22:50 – Stigla je potvrda iz UEFA-e. Utakmica se igra u srijedu u 18 i 45.

22:34 – Javio se Hrvat koji je bio na Signal Iduna Parku u Dortmundu. Načelnik Klisa, Jakov Vetma večeras je bio na Westfallenu kada se dogodila eksplozija ispred tog stadiona. U tim je trenucima bio na tribini.

“Bio sam na stadionu, došli smo dosta ranije. Primijetili smo da se prilično sporo popunjavaju tribine, a nakon toga je spiker obavijestio o događaju. Zavladao je muk, bez pjesme na razglasu, bez navijanja”, izjavio je za Dalmatinski portal.

22:15 – Prema prvim saznanjima, istražitelji su doznali kako su bombe bile skrivene u blizini ograde gdje je se nalazio klupski autobus. Podsjetimo, dogodile su se tri eksplozije.

22:06 – DPA doznaje iz sigurnosno-obavještajnih krugova kako nemaju saznanja da je riječ o teroristiškom napadu u Dortmundu.

21:59 – Svjedok napada u Dortmundu otrkio kako je sve izgledalo. “Gledao sam televiziju i onda čuo eksploziju. Bilo je tako glasno pa sam pomislio da je upravo počeo rat”, izjavio je za Njemački RTL svjedok napada u Dortmundu.

21:35 – Vjerovali ili ne, nogometaši Monaca vratili su se na Signal Idunu i odrađuju trening. Naime, oni ne smiju još neko vrijeme napustiti stadion.

21:32 – Njemački mediji prenose kako je načelnik gradske policije Gunnar Wortmann potvrdio da će policija odmah krenuti s istragom i kako su svi mobilizirani.

21:30 – Vratar Borussije, Roman Burki opisao je situaciju koja je vladala u autobusu u vrijeme eksplozije. “Sjedio sam u blizini Bartre u tom trenutku. Njega su pogodili komadići stražnjeg stakla, svi smo zalegli na pod. Policija je na svu sreću brzo urgirala i svi smo bili na sigurnom”, kazao je Burki.

21:15 – Oglasio se i direktor Borussije Dortmund, Hans-Joachim Watzke. Kazao je kako je cijela momčad u šoku.  “Napali su autobus, cijela momčad je u šoku, ne mogu izbaciti iz glava ono što se dogodilo. Nadam se da će sutra uspjeti zaigrati. Svi smo sada zajedno”, poručio je direktor uz napomenu kako su svi igrači nakon utakmice vraćeni u hotel.

21:10 – Baš na ovome mjestu dogodila se eksplozija!

Die Explosion soll in dieser Zufahrt auf der linken Seite stattgefunden habe . Im Hontergrund ist das Mannschaftshotel vom bvb #bvbasmpic.twitter.com/3IrkCzOpTE — Sebastian Kolsberger (@Kolsi85) 11. travnja 2017.

21:02 – Od utakmice danas neće biti ništa. Igrači su poslani kućama, odnosno dalje od stadiona i to pod sigurnosnom pratnjom.

Spieler und Trainerteam fährt geschockt nach Hause. #bvbpic.twitter.com/yxRziYyA5m — Jürgen Koers (@JuergenKoers) 11. travnja 2017.

21:00 – Stadion se ispraznio, navijači su sklonjeni u sigurnu zonu. Njemački mediji tvrde kako gledatelji niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi zbog eksplozije.

20: 51 – Pojavila se snimka na kojoj navijači Monaca skandiraju ‘Dortmund, Dortmund’ kao znak podrške.

20:41 – Snimke evakuacije navijača

https://www.youtube.com/watch?v=Ft-mpyKJCRE

20:38 – Utakmica je odgođena i trebala bi se igrati sutra, u srijedu u 18 i 45.

20:37 – Javio se ozljeđeni Marc Bartra! Trenutno je u bolnici na šivanju posjekotine na ruci koju je zadobio uslijed puanja stakla.

20:32 – Njemački mediji javljaju kako je počela evakuacija stadiona…

20:24 – U Dortmundu je eksplodirala bomba nedaleko od stadiona Westfallen na kojem se večeras treba odigrati utakmica Lige prvaka Borussia Dortmund – Monaco. Prema prvim izvješćima ozlijeđen je i jedan igrač Borussije, stoper Marc Bartra. Bild sada javlja kako su u Dortmundu odjeknule tri eksplozije. Policija javlja kako je netko bacio eksplozivnu napravu na autobus. Policija provodi očevid i potrebne sigurnosne radnje, očekuje se priopćenje oganizatora, kluba iz Dortmunda. Službeni Twitter profil Borussije Dortmund javio je da će se odluka o tome hoće li se utakmica održati ili ne dogoditi u 20.30 sati, ali glavni svjetski mediji navode da će se utakmica gotovo sigurno odgoditi.


Komentari