Stanovnici Sigeta organiziraju poseban početak adventa

Druženje u subotu 2. prosinca

S obzirom na događanja vezana za zelene površine u naselju Siget zadnjih pola godine, a u vezi kojih je Udruga građana Siget poduzela sve moguće poteze prema Gradskim i Državnim institucijama, građani su odlučili organizirati poseban početak Adventa.

siget

Pozivamo vas sve na druženje 02.12.2017. godine na našu livadu u periodu od 16-19 sati, gdje ćemo od ostataka nedavno posječenih borova, jelki, oraha i voćaka u Freudovoj ulici, sami izraditi veliki adventski vijenac. Ukrasit ćemo ga sa četiri velike kartonske svijeće, na kojima će biti upisana svaka zelena površina koja se planira betonizirati.

Pozivamo i predstavnike iz svih kvartova sa istim problemima da nam se pridruže i ponesu sa sobom papirnate ukrase sa nazivom parka ili uzurpirane površine. Ukrasit ćemo vijenac i na taj način poslati zajedničku poruku prema Gradu. Događaj je prijavljen, tako da nema straha od ometanja nadležnih institucija.

Tko može neka donese kuhanog vina ili čaja (potrudit ćemo se i za neku donaciju) i u zajedničkom druženju pošaljimo jasnu poruku za očuvanjem naših parkova i zaštićenih površina te vidljivi dokaz da građani znaju i mogu odlučivati u svoje ime“, stoji u pozivu stanovnika Sigeta.


Komentari