RUGLO NOVOG ZAGREBA: Grad godinama zanemaruje ovo mjesto, čuva li ga za ‘veće igrače’? (FOTO)

Facebook

SRC Sopot potpuno je devastiran, a HNS-ov Tomislav Stojak inzistira na obnovi.

Sportsko rekreativni centar Sopot je javno sportski objekt koji je dugi niz godina zapuštan od strane zakupaca dok zakupodavac Grad Zagreb nije mario da li se SRC Sopot održava u skladu s ugovorenim obvezama.

“Na aktualnom satu pitao sam gradonačelnika hoće li Grad Zagreb sredstvima gradskog proračuna obnoviti trenutno devastirani SRC Sopot, te na taj način, nakon dugog niza godina, omogućiti građanima tog dijela Novog Zagreba nesmetano korištenje njihovog sportskog objekta”, kazao je Stojak.

Gradonačelnik je rekao da gradske službe snimaju stanje objekata u čitavom gradu pa tako i sportsko-rekreacijskih centara, te da će se pokušati naći rješenje niza SRC Sopot!

Devastirano ruglo Novog Zagreba

Pronašli smo i fotografije koje svjedoče u kakvom je stanju ovaj dio u  kojem bi se građani trebali rekreirati. Najgore od svega je to što je stanje ovakvo godinama, a građani kažu kako je ovo prestrašno.

“Tu se naši osnovnoškolci igaju na tjelesnom odgoju, a svi drugi ga izbjegavaju…”, kazali su.

“U Sopotu se konstantno razglaba o posjedu SRC-a i stalno se iznose neistine, iako su svi ti podaci dostupni preko Geoportala i Katastra. Ne znam koji su motivi da se ljude dovodi u zabludu, ali stvari stoje ovak…
Čestica 979/1 pripada OŠ Ive Andrića dijelom je uporabno definirana kao građevina, a dijelom kao Sportski teren.
Čestice 1036/1, 1036/2, 1036/6 su u vlasništvu Grada Zagreba i uporabno su definirani kao Sportski tereni.Tako da i livada istočno od SRC-a prema Konzumu također spada u Sportski teren.
Što se tiče ugostiteljskog lokala i svlačionica koji su sagrađeni bespravno oni su u procesu legalizacije jer je Grad Zagreb putem punomoćenika Damira Đerezića predao zahtijev za legalizaciju. Taj podatak sam dobio 10. veljače 2016 putem urudžbiranog zahtijeva za informaciju i ne znam da li su u međuvremenu ti objekti legalizirani”, kazao je Mladen Devčić koji godinama pokušava dokučiti riješenje ovog problema.

Čuva li se ovaj veliki prostor za neke “veće igrače”, pitaju se mnogi građani.

 


Komentari