Reakcije na otkazani koncert Bore Drljače u Puli: ‘Očekujem protest HDZ-a jer ipak više preferiraju Cecu’

FOTO: Screenshot

Na dočeku pravoslavne Nove godine u Domu hrvatskih branitelja, nekadašnjem Domu JNA, trebao je 13. siječnja nastupati srpski pjevač Boro Drljača, poznat po pročetničkom stavu. Mnogi su se s pravom pitali koji su to kriteriji glazbenog odabira kada je poznato da se Marku Perkoviću Thompsonu zabranjuju koncerti u Areni. Događaj je bizarniji kada se spoznalo da u organizaciji stoji Srpsko narodno vijeće i Zajednica Srba u Istri, a uz navodno blagoslov gradonačelnika Pule Miletića i župana Istarske županije Valtera Flege – sve to ni manje ni više nego u „Domu hrvatskih branitelja“ u Puli, u Domu koji je u vlasništvu Ministarstva obrane.

Međutim, nakon što se naš portal s upitom obratio gradonačelniku Pule, Borisu Miletiću, kao i istarskom županu Valteru Flegi, stiglo je priopćenje Grada Pule koji se od nastupa ogradio te je Drljačin nastup otazan nakon Miletićeve intervencije.

Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati u sklopu proslave dočeka Pravoslavne Nove godine, 13. siječnja 2018. godine.

Iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri te što prostor Doma hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića koji je odustao od nastupa navedenog izvođača.

Grad Pula, poznat u cijeloj Hrvatskoj, ali i širom Europe i svijeta, kao grad liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i vjerske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljača koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu, priopćeno je iz Grada Pule.

Podsjetimo, Boro Drljača pjevač je koji je, među ostalim, glorificirao Kapetana Dragana i Krajinu. Drljača je, osim toga, poznat kao „pevač“ koji je svojim djelovanjem potpirivao velikosrpsku agresiju i poticao pobunu srpskog stanovništva protiv Republike Hrvatske. Istančani ukus vodstva hrvatskih Srba da izaberu vrijeme i mjesto je i ovaj put pokazao što misle o Hrvatskoj, braniteljima i hrvatskom narodu.

‘HDZ više preferira Cecu’

 

 

Mostov saborski zastupnik Marko Sladoljev na vijest o koncertu Bore Drljače reagirao je urnebesnim GIF-om iz poznatog filma Borat uz poruku: “Očekujem da HDZ protestira zbog pjevača Bore Drljače na proslavi Pravoslavne Nove Godine u Puli! Oni naime više preferiraju Cecu!”


Komentari