PPD Zagreb dočekuje prvaka Europe: Uz pomoć publike srušit ćemo Vardar!

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb će ove subote, 11. listopada, igrati novu domaću utakmicu u EHF Ligi prvaka.

Sedmo kolo donosi treću domaću utakmicu u Areni Zagreb u kojoj će PPD Zagreb ugostiti aktualnog europskog prvaka Vardar s hrvatskim trojcem Cindrić-Karačić-Ćupić.

Rukometaši Vardara nastavili su i u novoj natjecateljskoj sezoni nizati pobjede. Za sada imaju pet upisanih pobjeda i jedan remi. Bodove su redom oduzimali Orlen Wisli Płock (22-26), HBC Nantesu (27-23) te su kod kuće svladali PPD Zagreb 28-21.

Iznenađenje se dogodilo u četvrtom kolu gdje su bodove podijelili s mađarskim doprvakom MOL-Pick Szegedom (26-26), ali ubrzo su se vratili u pobjednički niz te su na domaćem terenu svladali Barcelonu 27-24 te na posljednjem gostovanju IFK Kristianstad (22-26).

“Iza nas su dva veoma zahtjevna i teška gostovanja. Pripremamo se za Vardar i u ovom trenutku po meni uz Rhein-Neckar Löwen igra najznačajniju ulogu u EHF Ligi prvaka. Imaju izuzetno dobru momčad od dolje, a to je faza obrane koja s golmanom Šterbikom ponekad predstavlja nepremostivu prepreku za naše napadače. U ovom teškom ritmu igranja i poslije reprezentativnog tjedna imamo određenih problema. U ovom trenutku ekipa poslije utakmice u Velenju nije uspjela napraviti nijedan zajednički-taktički trening”, kazao je trener Kasim Kamenica te dodao:

“Ono što je sigurno s moje strane, a i od strane igrača je da ćemo učiniti sve kako bi došli do dobrog rezultata. Očekujemo podršku s tribina. Utakmica s Vardarom je nešto što nam je poznata tema s obzirom da smo već dva puta s njima igrali u Skopju. Izgubili smo obje utakmice sa sedam razlike. Nadam se drugačijem odnosu snaga na ovoj utakmici te na nju gledam na jedan pozitivan način.”

Zagrebov desni vanjski, Mario Vuglač, nije igrao u Velenju, ali sutra bi trebao nastupiti.

“Atmosfera u svlačionici je dobra. Spremni dočekujemo utakmicu. Ostalo nam je još dva dana da se pripremimo kao što je i sam trener rekao. Dva puta smo igrali ove sezone te oba puta u gostima izgubili. Ovog puta oni dolaze nama u našu dvoranu. Nadam se da će odaziv navijača biti dobar i u velikom broju. Mi ćemo dati sve od sebe kao i svaki put do sada. Kada je to tako i uz pomoć publike onda je sve moguće. Nadamo se što boljoj igri i ako to uspijemo provest u djelo onda će i rezultat doći.”

 


Komentari