Pokušaj provale u Stenjevcu: ‘Budite oprezni! To su novopridošli jer do sada ih nisam viđala i očito imaju razrađenu taktiku’

Pixabay / ILUSTRACIJA

Stenjevčani strahuju od novopridošlih provalnika.

Korisnik Bubla kazao je svojim susjedima u grupi GAJNICE jučer danas sutra da su nepoznate osobe u utorak 11. travnja oko 15:15 sati pokušale provaliti u obiteljsku kuću u Stenjevcu, točnije u Batinovačkoj ulici. Stenjevčanin je kazao da je njegov otac tijekom pokušaja provale spavao, no srećom, čuo je da netko s pajserom pokušava nadići prozor, stoga ih je galamom uspio otjerati.

U cijelom je događaju oštećen prozor kuće kroz koji su provalnici pokušali provaliti. Vlasnica kuće Jasminka dodala je da kuća ima zatvorenu ogradu.

Nitko više nije siguran“, kazala je Jasminka.

Policija je brzo došla, kaže Jasminka, a ispostavilo se da je riječ o dvjema Romkinjama starosti 30-35 godina koje su skočile u dvorište njezinih susjeda i uspjele pobjeći. Policiji je susjeda dala opis provalnica.

Gordana se nadovezala pričom da je primijetila na Glavnom kolodvoru zadnjih dana skupinu „novih Roma“ u grupama; mama s djetetom ili muškarac i žena koji zajedno prose. No, piše Gordana, jedan je povukao dvojicu Roma, kazao im da dolazi policija, nakon čega su svi pobjegli.

To su novopridošli jer do sada ih nisam viđala i očito imaju razrađenu taktiku, tako da nije nemoguće da se prošire i dalje“, upozorila je Gordana.

Policijska uprava zagrebačka dala je uputu domaćim i stranim posjetiteljima našeg grada za zaštitu od provala, krađa i sličnih kaznenih djela:

policija


Komentari