OVO JE JEDNA OD KLJUČNIH BANDIĆEVIH OSOBINA: Zanima li njega što građani misle?

Facebook

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osebujan je lik, kojega čak niti uhićenje nije uspjelo sputati u provedbi onoga što je nakanio.

Po izlasku iz Remetinca nastavio je grabiti prema državnom vrhu osnivajući vlastitu stranku Bandić Milan 365, s kojom je krenuo u nove pobjede. Leđa mu je tako nekoliko mjeseci pridržavala Domoljubna koalicija, kojoj je vješto i pravovremeno okrenuo leđa. No, ono što je jamačno najzanimljiviji dio njegove biografije, svakako su ideje i projekti koji uglavnom nailaze na otpor građana koji stoga izlaze i na prosvjede.Ali njega se to ne tiče previše jer on od svojih nakana nikada ne odustaje.

Bandić ne želi čuti građane

Svađa je tako u njegovim gradonačelničkim cipelama na pretek, ali neke od njih ipak su posebno interesantne. Koncem lipnja ove godine vlasnik Kave Tave, ugostiteljskog objekta na Britanskom trgu javnosti je obzanio kako su Grad Zagreb i Tržnice Zagreb odlučile ukloniti obrtnike s toga trga jer uvjeti u kojima prodaju hranu nisu higijenski. Radovi asfaltiranja, unatoč buni građana su krenuli, a što će niknuti na kultnom Britancu još uvijek je tajna.

>>> ASFALTIRANJE NA BRITANCU: Promjene na početno-krajnjim postajama autobusnih linija

Posljednji je ovo u nizu sukoba Bandića s građanima na čije peticije i pobune ne mari.

cvjetni
Facebook

Prosvjedovali su građani, a zbog istoga i provođeni u vrijeme dok se devastirao Cvjetni trg, na kojem je nedugo potome nikao trgovački centar, ali i privatna garaža. No, ni to previše nije brinulo gradonačelnika, baš kao što ga uznemirio nije niti bunt oko HNS-ova kampa na Sveticama. Naime, predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza i Grada s početkom 2014. najavili su gradnju HNS-ova kampa na površini rekreacijskog centra na Sveticama, a građani koji se tako rekreiraju bunili su se, no podršku izgradnji potpisuje Bandić, ali projekt je ipak propao jer su se u spletke oko zemljište upleli i crkveni poglavari s Kaptola, koji su u zamijenu za Svetice od Grada potraživao tri zemljišta.

Ako se za Bandića može reći da nešto voli, tada se može konstatirati kako je gradonačelnik ljubitelj fontana. A zbog one smještene između traka Ulice Hrvatske bratske zajednice lomila su se koplja.

>>> NIKNULE JOŠ DVIJE ‘BANDIĆEVE’ FONTANE: Pogledajte na što su se potrošili silni milijuni (FOTO)

Građanima nisu bili jasni razlozi zbog kojim im otima zelenu površinu i rasipa gradski novac, a Dorh je 2012. pokrenuo istragu zbog sumnje da je grada na novac za fontane potrošio nenamjenski kao i da je posao vrijedan 18,4 mil. kn namješten za tvrtku Mešić.com. U proljeće 2016. počela je izgradnja fontana na preostaloj zelenoj površini.

Građane će tri nove fontane ispred zgrade NSK stajati 28 milijuna kuna. Gradonačelnik ne dvoji da hrvatskoj metropoli i jednom od najljepših europskih gradova trebaju ovakvi prostori, dok oporba negoduje.

>>> DVIJE NAJVAŽNIJE ŽENE BANDIĆEVA POLITIČKOG ŽIVOTA: One će biti njegov oslonac u predizbornoj utrci

>>> MRAK-TARITAŠ OPRALA BANDIĆA: ‘Imamo fontane, ali progutat će nas rupe. Zagreb ne smije postati ementaler’!


Komentari