Nika Poljak naša je nova misica: ‘Ma ja sam vam baš dijete Zagreba’

FOTO: press

Ona obožava Gornji grad, Maksimir i Cvjetni, a sada je dobila priliku predstavljati svoj grad.

Nika Poljak nova je Miss Zagreba, od svih lijepih djevojaka ona je najljepša, no to joj nikako nije udarilo u glavu, kako kaže: “Zagreb je pun prelijepih djevojaka, samo se možda nisu prijavile na Izbor za Miss”. Zagrebačka ljepotica otkrila nam je što joj znači titula, čime se bavi kada ne nosi krunu, ali i koja su joj najdraža mjesta u našem gradu.

“Postati Miss Zagreba je, prije svega očaravajuć doživljaj. Druženje sa natjecateljicama je posebno iskustvo, a kada sam osvojila titulu Miss Zagreba osjetila sam veliko zadovoljstvo i ponos radi tog postignuća i želim svoju sreću podijeliti sa svim dobrim ljudima koji me okružuju i koje susrećem”, započela je skromna djevojka.

FOTO: press
FOTO: press

Postati Miss Zagreba nije samo titutla, ove godine Izbor je imao i humanitarnu notu koju svakako vrijedi spomenuti. Naime, pokrenut je humanitarni projekt za udrugu Debra koja brine o djeci leptirima koja su oboljela od bulozne epidermolize. Direkcija je u suradnji sa vinarijom Kutjevo napravila rebranding boce i od te limitirane serije donira se 5 kuna od kupnje veće boce i 2 kune od kupnje manje boce.

“Ako kao Miss Zagreba mogu učiniti akcije korisne našem gradu i pomoći ljudima kojima je to potrebno, izuzetna mi je čast i ponos potaknuti ljude da nam se pridruže u ovoj manifestaciji koliko mogu, to će me ispuniti velikim zadovoljstvom, jer mi je ukazana čast ponjeti ovu titulu”, govori nam Nika.

Kako su tekle pripreme i koje su njezine obveze?

Da je misica biti lako, misica bi bio svatko, ali djevojke koje u tome uživaju ne vide nikakve poteškoće, one se zabavljaju i stvaraju nova prijateljstva.

“Kroz ugodno društvo i organiziranost sve je bilo bez poteškoća, iskustvo bi mogla usporediti sam snom svake djevojke koja uživa u šminkanju, oblačenju i modi. Što se tiče moje osobne pripreme ona traje jako dugo, kroz cijelo vrijeme mojeg odrastanja i obrazovanja. To je vrijeme u kojem sam postala ovakva kakva sam danas“, objasnila je misica.

FOTO: Press
FOTO: Press

Iako će mnogi zlobnici reći da ona samo mora biti lijepa, to baš i nije tako.

“Obveze i dužnosti Missice su uređene protokolima same organizacije izbora za Miss Zagreba za Miss Hrvatske. Moje osobno gledište na ulogu čini prvenstveno to da mladim djevojkama i općenito mladima budemo uzor ponašanja, činjenja dobrih, pozitivnih stvari kako bi društvo u kojem živimo bilo sve bolje”, rekla je Nika koje zaista ima plemenite ciljeve.

Superdjevojka s milijun interesa

Od malih nogu Nika je znatiželjna i motivirana djevojka koju sve zanima. Prvo je krenula s baletom, pa je nastavila s glumom i sada ima više od 10 godina iskustva na sceni. Osim toga, uspješna je i studentica i jedna diploma već je u rukama.

“Zaljubljenica sam u skijanje, tenis, kazalište. Trenutno sam studentica Visoke poslovne škole Zagreb za marketing i komunikacije, završila sam prvi stupanj (bacc.oec.) i upisala diplomski studiji. Radim u marketinškoj firmi istraživanje tržišta na terenu, nadograđujem svoje znanje talijanskog jezika i trudim se ispunjavati svoje obveze”, ispričala nam je

Ne može pobjeći od predrasuda

Svima je jasno u kakvom društvu živimo i misice se često susreću s pogrdnim komentarima te nekim, unaprijed postavljenim stereotipima o ženama u industriji ljepote.

“Nažalost sa predrasudama sam se susrela kada sam ‘procvjetala’ iz djeteta u djevojku. Sada se znam s njima nositi jer će predrasuda uvijek biti od strane ljudi koji nisu zadovoljni samnom ili sa sobom, koji nisu ispunjeni niti sretni. Zato radim na sebi širim svoje poglede na svijet, obrazujem se jer nam znanje nitko ne može uzeti. Što se tiče stereotipa mislim da je nepotrebno stavljeno u isti koš i nažalost se po difoltu veže jedno za drugo, ovdje sam da opovrgnem tu tezu da pokažem kako se sve može kada imamo dovoljno jaku želju i motivaciju”.

Nika bi željela predstavljati Hrvatsku na svjetskom Izboru za Miss i ne sumnjamo da bi odlično prikazala ljepote naše zemlje, ali ima i druge planove.

“Vidim se kao poslovnu kreativnu voditeljicu neke marketinške ili konzultantske firme, možda čak i vlastite. A nakon radnog vremena da se veselim, uživam i planiram lijepe stvari s obitelji. I naravno sve u našoj lijepoj uređenoj državi”, rekla je Nika.

FOTO: Press
FOTO: Press

Što čini dobru misicu?

“Svaka Missica mora posjedovati iskrenost, humanost i predanost. Smatram da su ovo kvalitete suvremenog i osvoještenog bića, pa tako i svake mlade djevojke. Kažu da ‘nije baš pametno biti previše iskren’, ja tako ne razmišljam. Iskrenost je velika kvaliteta svakoga tko želi napredak, kako osobni, tako i cijelog društva. Na ovo se veže nedjeljivo osjećaj empatije i pomoći onima koji nisu u poziciji sretnika da imaju sve uvjete za pristojan dostojan život.”

Upravo u takvoj situaciji su djeca leptiri koja imaju neizlječivu bolest koja je vrlo bolna. Ono što je nama ranica, njima je ozljeda koju osjete cijelim, krhkim tjelešcem.

“Zato smo tu da im pomognemo, a to jednom riječju nazivamo humanost. Naposljetku, predanost u radu volim, jer mislim da jedino na taj način možemo ostvariti svoje želje i snove“, zaključila je.

Niku iznimno veseli ova titula jer želi predstaviti naš grad i državu na najbolji mogući način. Ipak, kaže da još uvijek nije svjesna značenja, mogućnosti ili prednosti ovakvog priznanja.

Prava zagrebačka puca

Najljepša Zagrepčanka svakako ima i najdraža mjesta u gradu, otkrila nam je neka.

“Hvala Vam na ovome ”najljepšoj Zagrepčanki”. U našem gradu ima zaista puno prelijepih djevojaka koje se možda nisu prijavile za Miss Zagreba 2017. No, sve zajedno imamo sreću da živimo u našem prekrasnom gradu. Meni značajna i draga mjesta su pored povijesnog Gornjeg grada, parkovi grada: meni blizak Maksimir, Botanički, pa Zrinjevac, a onda naravno mjesta okupljanja- Cvjetni trg, i rekreacije kao što je to Jarun ili Mladost. Ma ja sam Vam baš dijete Zagreba“, zaključila je ljepotica.


Komentari