Nakon uklanjanja ograde na Savici, inicijativa Čuvamo naš park poziva na piknik

FOTO: cuvamonaspark.com

Stanovnici Savice uklanjanje ograde nazivaju “malenom pobjedom koja je važan korak naprijed”.

U subotu 27. svibnja oko 8 sati, nakon više od mjesec dana, uklonjena je ograda u parku na Savici, čime je, kako kažu iz inicijative Čuvamo naš park, ispunjen jedan od njihovih zahtjeva. Ograda je uklonjena nakon više od mjesec dana kada je inicijativa poslala pismo gradonačeliku Milan Bandiću.

>>> Uklonili ogradu iz parka na Trnjanskoj Savici

Nakon uklanjanja ograde prosvjednici su se maknuli iz parka. Dežurstva su, kažu, prekinuli, ali ostaju budni dok se ostali zahtjevi ne ispune.

Zahtjevi inicijative su javna rasprava o uređenju parka te transparentan javni natječaj. Podsjetimo, građani su se usprotivili gradnji sportsko-rekreacijskog parka, stoga su danoćno dežurali kako bi spriječili početak “betonizacije parka”.

Iz Inicijative očekuju da se sada makne i tabla s nacrtom te da se park vrati u prvobitno stanje. Nadaju se, kažu, da će novac biti utrošen u nešto što bi u kvartu bilo potrebnije, primjerice uređenje azbestnog krovišta škole.

Kazali su u priopćenju da je “ova malena pobjeda važan korak naprijed”, ali da su i dalje izuzetno oprezni i nastavljaju s našim aktivnostima.

Iz Inicijative Čuvamo naš park nastavljaju dalje sa svojim aktivnostima, pa tako u statusu na službenoj Facebook stranici Savica ZA park pozivaju na piknik koji će se održati danas u parku na Savici u 13:30 sati.

Dragi susjedi,

radosni smo što je ograda maknuta, ali poznavajući gradonačelnika i oprezni. Dojavili su nam da sutra dolazi u 14 sati kod vrtova otvoriti novi park za pse. Naše prisustvo u parku bi to sigurno kvarilo i mislimo da je to bio motiv za micanje ograde.

Zato Vas pozivamo na druženje u parku u nedjelju u 13:30 na mjestu našeg štanda. Želimo da nas bude čim više i da razvijemo koji transparent. Ako ne stignete ručati, ponesite sendviče i piće pa ćemo imati piknik u parku. Pozovite i prijatelje.

Gradonačelnik (nadamo se uskoro bivši) mora znati da smo spremni za sljedeću rundu!“, stoji u objavi na njihovoj službenoj Facebook stranici.


Komentari