Građani se aktivirali: Peticijom protiv Bandićevog ignoriranja problema

FOTO: Hrvoje Prpić / GAJNICE jučer danas sutra

Nakon svake jače kiše u Zagrebu, podvožnjak na Škorpikovoj u potpunosti je poplavljen.

Građani još uvijek vode bitke s poplavama koje se događaju nakon svake jače kiše. Jedan od većih problema je podvožnjak u Škorpikovoj na križanju s Alejom Bologne, koji je nakon svake jače kiše doslovno potopljen.

>>>(FOTO) Poplavljeno Špansko i Gajnice: ‘Zapadni dio grada je infrastrukturalno zapušten i svaki put je isto’

O problemu smo pisali u više navrata a dobili smo i odgovor od Holdinga koji su rekli kako se problem ne može rješiti bez izgradnje javnog kanala odgovarajućeg profila i kapaciteta. U odgovoru Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet tada je pisalo:

‘Kako je izgradnja javnog kanala odgovarajućeg kapaciteta na Huzjanovoj ulici u programu ViO-a za razdoblje 2017-2018. ovaj Ured će poduzeti potrebne aktivnosti kako bi se pripremila tehnička dokumentacija, ishodile potrebne dozvole za prilagodbu i spajanje odvodnje podvožnjaka na projektirani javni kanal u Huzjanovoj, odmah po njegovoj izgradnji’.

>>>Odgovor iz Holdinga: Evo kada slijedi sanacija podvožnjaka na Škorpikovoj

Građani ipak nemaju vremena za čekanje. Svakodnevne gužve i poplave na ovom području uzrokuju brojne probleme. Jedna je čitateljica s nama podjelila fotografije poplavljenog podvožnjaka nakon posljednje kiše. Iz fotografija je vidljivo s kakvim se problemima građani susreću nakon svake kiše, a pitanje je kakve bi tek posljedice bile u većim kišnim razdobljima.

FOTO: Čitateljica
FOTO: Čitateljica
FOTO: Čitateljica
FOTO: Čitateljica

Građanima je dosta čekanja

Naši su se Zagrepčani odlučili aktivirati i stati na kraj ovakvom stanju koje blokira promet. Neprohodnost podvožnjaka nakon jačih kiša potaknuo je građane da pokrenu peticiju kojom bi se potaknulo Gradske vlasti da ubrzaju proces uređenja podvožnjaka Alea Bologne – Škorpikova.

U peticiji građana stoji:

Tražimo u najskorijem roku rješavanje problema koji uzrokuje prometna situacija u podvožnjaku Aleja Bologne – Škorpikova; počevši od neadekvatne propusnosti prometa koja blokira zapadni dio grada do neprohodnosti podvožnjaka kod svake jače kiše!’

Hoće li se po pitanju podvožnjaka nešto promijeniti ovisi o puno faktora, ali peticija svakako može utjecati.

Peticiju možete potpisati ovdje.

 


Komentari