Funcuti odlučili reći dosta: ‘Kulušiću tebi Šuker paše, mito uvijek veže mafijaše’

Da će Dario Šimić teško uspjeti smijeniti Šukera na mjestu predsjednika svima je još jasnije nakon poteza čelnika NS šibensko-kninske županije. 

Iznos od 100 tisuća eura koje im je obećao Davor Šuker u sljedeće 4 godine bio je dovoljan da čelnici šibensko-kninskog nogometnog saveza svoj glas u izboru predsjednika HNS-a daju Šukeru. Da stvar bude gora, Dario Šimić je posjetio tamošnji savez, održao prezentaciju i iznio svoju viziju oporavka hrvatskog nogometa, no sve je to bilo uzalud. Šukerov igrač Ante Kulušić obećao je ulaganje u lokalnu nogometnu infrastrukturu u iznosu od 100 tisuća eura, te je to bilo dovoljno predsjedniku tog saveza Željku Dulibiću da javno podupre Šukera.

Šuker se dakle nije potrudio ni doći, posjetiti i obrazložiti svoj program (ako ga uopće ima, što sumnjamo). To se nimalo nije svidjelo šibenskim navijačima, Funcutima, koji su cjelokupnu situaciju popratili s ogorčenjem, a i osvanuli su transparenti na šibenskim ulicama na kojima uz inicijale Kulušića i Dulibića natpisi “prodane duše”, ali i rečenica “Kulušiću tebi Šuker paše, mito uvije veže mafijaše”. Prekrižen je i znak ZM za Zdravka Mamića, a Šukera se počastilo epitetom “prostitutko”.

Pročitajte u cijelosti priopćenje Funcuta:

“Jad i bijeda Županijskog nogometnog saveza Šibensko-kninske županije

Uskoro nas očekuje još jedna izborna sjednica Skupštine HNS-a, pa je kao i proteklih godina počelo obilaženje županijskih nogometnih saveza kako bi se lobiralo za pojedine kandidate. Kada ovako čitate ovu informaciju sve izgleda jako benigno, odnosno kao uobičajena procedura koja je legalna i legitimna. Tako bi i bilo da se ne radi o Hrvatskom nogometnom savezu. Zanimljivo je kako se neke institucije prave gluhe bez obzira na glas naroda koji godinama upozorava na katastrofalnu situaciju. Ovaj put to je glas navijača koji godinama upozoravaju na nedopustivu povezanost politike i institucije koja bi trebala biti bez ikakvog utjecaja politike. Također žalosno je kako vlast ignorira činjenicu da je jedan nacionalni sportski savez na nedopustiv način povezan s politikom. Na ovu situaciju smo se tijekom godina nažalost navikli, ali kada smo pomislili da ne može biti gore onda su nas naši sugrađani opet neugodno iznenadili. Ovaj put su to odradili maestralno, naime gospoda iz Županijskog nogometnog saveza Šibensko-kninske županije Željko Dulibić, Hrvoje Kulušić i ostali, su na najjadniji mogući način dali podršku kandidatu Davoru Šukeru. Prodali su svoj glas za bijednih 100.000 eura. Zamislite od godišnjeg proračuna HNS-a od preko 200.000.000,00 kuna u nekoliko godina je Šibensko-kninskoj županiji obećana crkavica od 100.000 eura.

Naravno cifra od 100.000 eura je najmanje bitna u cijeloj ovoj priči te ne sumnjamo da bi se uhljebi iz Županijskog nogometnog saveza Šibensko-kninske županije prodali i bez tog iznosa jer će njihov glas mafiji na kraju ići njima u korist.

Ovo nije kraj jada koji se odigrao u Šibeniku, naime gospoda iz županijskog nogometnog saveza podršku Davoru Šukeru nisu dali osobno kandidatu jer se nije udostojao doći u Šibenik, nego potajno i podmuklo njegovom izaslaniku Anti Kulušiću. Koliko je Davoru Šukeru stalo do nogometa u našoj županiji pokazao je upravo svojim nedolaskom u Šibenik, a s ovom gestom je pokazao i koliko je jadna ekipa iz županijskog saveza. Neka gospoda znaju, naš glas ćete i dalje glasnije nego ikada slušati s tribina sportskih borilišta, naša borba nikad neće prestati jer nas za sport za razliku od vas veže nešto što vi nikada nećete razumjeti. Uništili ste nam klub i reprezentaciju, a sada je vrijeme za vaš odlazak jer ste nam dirali u ono što nam je najsvetije i od toga napravili svoj isprdak.

BILO BI DOSTA! ŠIBENIK KONTRA HNS-A!!
UN FUNCUTI ŠIBENIK”, piše u priopćenju.

 


Komentari