(FOTO) ‘Ipak se kreće’: Gajničani pokazali da vježbalište za odrasle ipak nije ‘apsolutni promašaj’

FOTO: Adrianna Tomm / GAJNICE jučer danas sutra

Workout park u Gajnicama koji je podijelio građane urodio plodom.

Sredinom lipnja završena je izgradnja workout parka, odnosno vježbališta za odrasle u Parku 101. brigade u Gajnicama. To je prvi od četiri koji će biti izgrađeni ove godine, a financirani su iz Plana komunalnih aktivnosti Gradske četvrti Podsused – Vrapče za 2017. godinu.

Mišljenja građana još su tijekom same izgradnje bila podijeljena – nekima se ideja nije svidjela zbog, kako su tvrdili, “nove betonizacije livada” i trošenja novca iz gradskog proračuna za vježbalište koje će, kažu, malo tko koristiti. Drugi dio građana već je na samom bio oduševljen i, kako su tada tvrdili, željno su iščekivali prve vježbe.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Plan komunalnih aktivnosti za Gajnice pogledajte u linku, opis radova/usluge/opreme i vrijednost u kunama.[/box]

Troškovnik vježbališta za odrasle iznosi 461.580,00 kn, no Gajničani su ukazali na to da nije uračunat rabat koji ovisi isključivo o volji gradonačelnika, budući da on odlučuje hoće li biti 10 ili 20 posto, pa se shodno tome smanjuje troškovnik. Građani su iznenađeni cijenom radova jer im se gotovo pola milijuna kuna čini previše za radove, stoga se i dalje pitaju je li ovo realna cijena, tim više što, kažu, nisu dobili to što su očekivali.

Ipak se kreće

No, kako smo spomenuli, nakon izgradnje workout parka u Gajnicama građani su i dalje podijeljeni. Iako smatraju da su parkovi u Gajnicama među najljepšima u Zagrebu i da se u njih puno uložilo, misle da je izgradnja vježbališta za odrasle promašaj, ponajviše što se tiče sprava jer, kažu, nemaju previše veze s workout parkom. Kazali su i da u parku nema sprava koje mogu koristiti građani koji nisu u dobroj formi.

Međutim, dok su neki Gajničani tvrdili da je vježbalište za odrasle “apsolutni promašaj”, drugi su ipak pokazali da je inicijativa urodila plodom pa tako mladi momci već danima odlaze u workout park i koriste sprave, što je potkrijepljeno i fotografijama u grupi GAJNICE jučer danas sutra. Gajničani su tako zaključak da ovo ipak nije bio “uzalud bačen novac”, a ostali sugrađani oduševljeni su momcima koje su pohvalili za aktivnost.

FOTO: Sivilo Grada / GAJNICE jučer danas sutra
FOTO: Sivilo Grada / GAJNICE jučer danas sutra

Osim nekoliko mladića, sprave koriste i mlađi dečki koji od malena održavaju tjelesnu kondiciju, što se mnogim roditeljima sviđa, stoga vježbalište više nije, kako su Gajničani ranije izjavili, “dječja penjalica”.

FOTO: Sivilo Grada / GAJNICE jučer danas sutra
FOTO: Sivilo Grada / GAJNICE jučer danas sutra
FOTO: Sivilo Grada / GAJNICE jučer danas sutra
FOTO: Sivilo Grada / GAJNICE jučer danas sutra

Brojni stanovnici ovog kvarta smatraju da je ovaj projekt odličan za kvart Gajnice, da bi ga mogao oživjeti i uz to biti koristan za sve odrasle što se tiče sportske aktivnosti. Također, umjesto da plaćaju teretanu, sada moći trenirati na zraku, a za ovakvim projektom, kažu, žude već neko vrijeme i nije im, tvrde, jasno čemu tolika negativa. Dodali su i da sada više neće trebati odlaziti vježbati u druge kvartove.

“Po meni je to najjača investicija u Gajnicama do sada”, kazala je Ivana.

Pozitivnim je mislima vježbalište za odrasle zaključio jedan građanin: “Street workout park je super, ali za mene malo prekasno stigao. Uživajte u njemu, vježbajte, mogućnosti su beskonačne, a o uštedi love za teretanu da i ne govorim. Sve možete odradit kao i u teretani, a gratis i još na svježem zraku. Dobar posao, bez obzira na cijenu!”


Komentari