(FOTO) Genijalni i preslatki! Mali poduzetnici s Jaruščice: ‘Kupi jednu igračku, drugu dobiješ gratis’

FOTO: Zagreb.info

Loptice, igračke iz Kinder jaja, plišani medvjedići, puzzle… Dječica s Jaruščice oduševila su nas domišljatom idejom o prodaji svojih igračaka.

Uz dječji park Jaruščica u četvrtak 3. kolovoza oko 19 sati krenula je kreativna rasprodaja igračaka. Inicijatori su bila djeca u pratnji roditelja koja su ispred parka posložila stare igračke koje više ne koriste, pa se ovaj dio Jaruščice pretvorio u improvizirani mali plac. Otišli smo do njih kako bismo provjerili što imaju u ponudi i kako su uopće došli na ideju.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

Naišli smo na razne igračke iz Kinder jaja, figurice, loptice, puzzle, plišane medvjediće… Mališani su posegli u skriveni kutak svoje sobe i pronašli igračke koje su im višak i stavili ih na prodaju ili razmjenu. Pravi mali poslovni ljudi.

Dječica su nam uzbuđeno rekla da na ovaj način žele zaraditi za praznike, more i bazene, a igračke s kojima se više ne igraju prodaju po dvije, tri ili po 10 kuna. Ako ih ne prodaju, mijenjaju ih za nešto drugo. Moramo priznati da se znaju odlično cjenkati i još bolje predstaviti ono što žele prodati, pa smo tako kod ovih ambicioznih mališana mogli primijetiti pravi talent. Zasigurno se među njima krije i koji budući trgovac ili ekonomist. Uz to, ne možete im odoljeti kada vam uzbuđeni i nasmiješeni priđu u želji da kupite nešto upravo na njihovom “štandu” na podu.

U dio zarade “upetljala” su se i starija braća koja “žele svojih 20%”, no mališani se ne daju smesti! Odlučno su odbijala ikakve intervencije starijih “lukavaca” jer “oni imaju plan sa svojim novcima”. Inicijativa nas je oduševila, a mali poduzetnici pokazali su visoku razinu ambicije i talenta u prodaji.

Ako kupite igračku, dobijete iz Kinder jajeta igračku gratis“, kazala nam je djevojčica. Svaki put kada bismo nešto kupili, dobili smo gratis igračku za to, topao osmijeh i zahvalu.

Osim što na ovaj način žele samostalno zaraditi, naša mala sugovornica otkrila nam je da joj uskoro treba ispasti zub pa se raduje Dobroj Vili koja će ga od nje “otkupiti”.

S obzirom na to da su ovi mališani već sad pravi poduzetnici, nije im trebalo dugo da nas nagovore da i mi nešto kupimo, i tako ukrasimo našu redakciju:

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info

S nama je večernju kupovinu završio i maleni vrapčić koji nije mogao poletjeti pa smo ga udomili u našoj redakciji. On ipak nije ništa kupio na placu.

FOTO: Zagreb.info
FOTO: Zagreb.info


Komentari