‘ADVENT U MRAKU’ NA KAJZERICI: ‘Učinimo zajedno da nam kvart ovaj Božić zasvijetli kao nikada prije’ (FOTO)

Kajzerica je najvjerojatnije jedini mjesni odbor u Zagrebu koji nema niti jedan adventski ukras na javnoj površini, stoji u objavi u grupi ZaKAJ? Za KAJzericu.

Naime, građani pišu kako lokalna uprava godinama nije poduzela apsolutno ništa kako bi barem jedan bor zasvijetlio u zagrebačkom naselju pored Save.

“Božićnih ukrasa nema, a kako se, izgleda, nitko iz našeg Mjesnog odbora nije sjetio gradsku upravu upitati da se nešto po tom pitanju poduzme – tako će i ostati. Stoga vas pozivamo da više nego prijašnjih godina uredite vaše terase, prozore, balkone i okućnice te na taj način učinimo zajedno da nam kvart ovaj Božić zasvijetli kao nikada prije“, napisali su admini.

Silvija je na to komentirala da su balkoni jako lijepo okićeni već sad, a da je poanta u tome da mjesni odbor i Grad nisu okitili kvart.

“Nemamo svoj bor kao Trnsko i Jarun, doduše, nemamo ni neki trg ili park u koji bi ga stavili. Mogli bi sami okititi budući park, samo gdje uštekati lampice?” zapitala se Silvija. Na to se nadovezao i Vjekoslav koji se slaže sa Silvijom, pritom napomenuvši da čak i kada bi postala volja, ne zna gdje i što bi točno okitili, budući da se bore za park i trg kojeg nemaju.

No, na komentar Vjekoslava javila se Dubravka i kazala da ima krasan bor na raskrižju 9. Južne obale i Bencekovićeve koji prije 10-tak godina posadio netko od susjeda poslije blagdana i izrastao je u veliko lijepo stablo.

“Bio bi krasan okićen lampicama, samo ne znam tko bi dao struju kada bi se i nabavile lampice”, rekla je Dubravka.

kajzerica-bor
FOTO: Dubravka M. / ZaKAJ? Za KAJzericu!
Unatoč tome što ni ove godine mjesni odbor i Grad nisu okitili Kajzericu, nadamo se da će se ovaj prijedlog pokazati uspješnim i da će ovaj kvart zasvijetliti predivno uređenim terasama, prozorima, balkonima i okućnicama!


Komentari