Zaboravite na ankete, ovo je najzanimljivije predviđanje za lokalne izbore

metkovic-news.com

Ovo su najneizvjesniji lokalni izbori za čelo grada Zagreba.

Odvjetnik i političar, Pero Kovačević prokomentirao je situaciju u političkom ringu pred lokalne izbore u gradu Zagrebu. Također nam je otkrio svoja predviđanja te koga smatra najvećom konkurencijom Milanu Bandiću.

Kako Kovačević kaže, predviđa odlične rezultate nezavisnim listama s prepoznatljivim poštenim i moralnim pojedincima. Bruna Esih veliko je iznenađenje, kao i njezin trenutačni rejting s obzirom da je zadnja ušla u ovu neizvjesnu utrku. Isticanjem kandidature Brune Esih za gradonačelnicu u Zagrebu donijelo je veliku pomutnju, odnosno učinilo utrku za gradonačelnika u Zagrebu totalno neizvjesnom i nepredvidivom, kaže Kovačević.

>>>Bitka za Zagreb: Bruna Esih ozbiljna je prijetnja HDZ-u na lokalnim izborima

“Ovo su prvi pravi izbori za grad Zagreb. Objaktivno gledano, Sladoljev, Pernar i Prgomet imaju samo teoretske šanse za drugi krug. Bruna Esih pravo je iznenađenje izbora te su ona, Mrak Taritaš i Švaljek jedine realne osobe za drugi krug. Birači sad traže moralne i poštene osobe, a Bruna Esih ima tu najveće šanse. Za ostale kandidate znamo da im afera ne fali.” objašnjava nam Kovačević.

Dodaje kako je Mrak Taritaš rano ušla u kampanju te dobro iskoristila medije. Mediji su bili na njezinoj strani, tvrdi Kovačević. Ipak, Mrak Taritaš, po njegovom mišljenju, nema realnih šansi u drugom krugu protiv Bandića.

“Ova afera s kućama u Gunji govori da naši birači honoriraju kriminalne radnje. Jer ako jedna kuća od 70 m2 košta 121 000 eura, to govori koliko je tu novaca zamračeno, a još je gore da pravna država od 2012. godine šuti. Objektivno gledano, ako u drugom krugu budu Bandić i Mrak Taritaš njezine šanse nisu realne. Birači HDZ – a teško da će glasati za nju. Veće su šanse Sandri Švaljek zbog toga što može očekivati potporu biračkog tijela HDZ – a.” govori Pero Kovačević.

Po svemu sudeći pred nama su najneizvjesniji lokalni izbori za gradonačelničku fotelju grada Zagreba, a žele li doista Zagrepčani promjene u svom gradu, pokazat će se na u svibnju. Očekuje nas pravi festival demokracije.

>>>PUHOVSKI O LOKALNIM IZBORIMA: ‘Sandra Švaljek je očajna, a zdravstveno stanje Milana Bandića ozbiljno je ugroženo’

>>>BANDIĆ GUBI ZAGREB! Mrak Taritaš ‘gazi’ ga i u prvom i u drugom krugu


Komentari