Tomislav Tomašević: ‘Vrijeme je da napokon građani preuzmu upravljanje Zagrebom’

FOTO: Facebook/ Zagreb je NAŠ

Novi kandidat prigodno je predstavljen u parku na Savici.

U utorak 4.4. u 10h u parku Trnjanska Savica platforma “Zagreb je NAŠ” dala je svog kandidata za gradonačelnika Zagreba. Gradonačelničkog kandidata predstavila je politologinja i sveučilišna profesorica Danijela Dolenec, te dugogodišnji aktivist za javna dobra Teodor Celakoski.

Novi kandidat u utrci je Tomislav Tomašević, član platforme Zagreb je NAŠ, koji se školovao na Cambridgeu i bavi se političkom ekologijom. Njegovi kolege, Dolenec i Celakoski slažu se da novi kandidat ima borbenost i znanje koje je potrebno za upravljanje Zagrebom, ali i za borbu za javni interes.

Tomašević je, pak, kazao: “Imam borbenost, imam znanje i s tim kvalitetama ulazim u utrku za gradonačelnika Zagreba. Ističem ovu kandidaturu na ovom simboličnom mjestu, parku Trnjanska Savica jer su upravo ovdje građani izborili pobjedu protiv samovolje gradonačelnika koji je na odlasku. Spremam sam preuzeti odgovornost za upravljanje gradom. Mislim da je vrijeme da napokon građani preuzmu upravljanje Zagrebom, a ne politički i ekonomski moćnici svih vrsta”.

Novi kandidat u gradonačelničkoj utrci predstavio je i četiri prioriteta na koje će se fokusirati.

“Prvo, jeftine i kvalitetne komunalne usluge, od javnog prijevoza, do vodooprskrbe do odvoza optada i nećemo dozloviti da se te iste usluge privatiziraju jer znamo da one donose profit pojedincima i veće račune građanima”, započeo je Tomašević

“Drugo, vrhunske i svima dostupne javne usluge, od vrtića do škola, od bolnica do staračkih domova

Treće, modeli za suodlučivanje građana u razvoju grada, posebice u prostornom planiranju kako se ne bi događali ovakvi prosvjedi kao na Savici, te isto tako u trošenju proračunskog novca na razini kvartova.

Četvrto, povećanje zaposlenosti u Zagrebu, posebice mladih, kroz zelenu industrijalizaciju, kroz instrumente zelene javne nabave i kroz razvoj društvenog poduzentištva. Znam, mogu i hoću provesti to u djelo i učiniti Zagreb jednim od najpoželjnijih gradova za život u ovom dijelu Europe”, zaključio je Tomislav Tomašević.


Komentari