Mrak Taritaš na Savici pozvala građane na izbore: ‘Građani plaćaju proračun, a gradonačelnik iz njega plaća kampanju’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Mrak Taritaš poručila je građanima da trebaju jasno, glasno i nedvojbeno reći dosta.

Kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš sa suradnicima je održala konferenciju za novinare u parku na Savici na temu trošenja proračunskog novca u Gradu Zagrebu. Iskoristila je pritom priliku kako bi građane Savice pozvala da izađu 4. lipnja na izbore i glasaju za, kako kaže, nužne promjene.

Smatra da su građani Savice svojim istupom, vezano uz park, kazali dovoljno o dosadašnjem načinu upravljanja Zagrebom. Mrak Taritaš tvrdi da je upravo na Savici slikovito prikazana samovolja jednog čovjeka koji nije pitao građane što žele te da se građane treba pitati o Savici jer je riječ o elementarnoj pristojnosti i upravljanju novcem građana.

Nadalje, podsjetila je kako je Bandić netom prije izbora u Zagrebačkom holdingu zaposlio 256 osoba, te da se na velikom broju portala i po plakatima po gradu nalaze njegove promidžbene poruke kampanje za novi mandat gradonačelnika, za koje Bandić tvrdi da koštaju nula kuna, iako to zapravo, kaže Mrak Taritaš, plaćaju građani.

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu također je istaknula je da se reklamiraju novi projekti, no oni će, kaže, završiti u “Muzeju neispunjenih predizbornih obećanja” ako ne dođe do promjena.

Mrak Taritaš poručila je građanima da trebaju jasno, glasno i nedvojbeno reći dosta. Pritom je naglasila da njezin tim želi promjene u upravljanju gradskim proračunom, koji je, kaže, svih građana, bez obzira na to nalaze li se oni u Sesvetama i Gornjoj Dubravi i nemaju kanalizaciju i vodu, a plaćaju, kaže, gradski prirez 18 posto ili drugdje.

Smatra da jasno i nedvojbeno treba reći da građani plaćaju proračun, a gradonačelnik iz njega plaća svoju kampanju.


Komentari