Drago Prgomet predstavio svoj program za Grad Zagreb

Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predstavljanju su prisustvovati i svi članovi njegovog tima.

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Zagreba prof. dr. sc. Drago Prgomet, dr. med., predstavio je danas u prepunoj Velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva svoj program za Grad Zagreb, pod nazivom “Briga za ljude, briga za Zagreb”.

Uz gospodina Prgometa, predstavljanju su prisustvovati i svi članovi njegovog tima, a predstavljanju je prisustvovao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice mr.sc. Andrej Plenković, koji je kao znak podrške ovom programu doveo skoro cijelu Vladu RH.

Nazočne je uvodno pozdravio predsjednik Gradske skupštine dr. Andrija Mikulić koji je i najavio HDZ – ovog kandidata za gradonačelnika Dragu Prgometa. U svom izlaganju Prgomet je istaknuo najvažnije smjernice svog programa za Grad Zagreb, počevši s time da Zagreb nema svoju strategiju razvoja. Planirane iskorake u zdravstvu predvodi izgradnje dječje bolnice na području današnjeg Zagrebačkog velesajma, što je investicija vrijedna 280 milijuna eura.

Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL
Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dječji vrtići, cjelodnevni boravak, osnovne škole, produženi boravak i školski sport teme su koje nudi za naše najmlađe sugrađane i njihove roditelje. Nova kulturna strategija, briga za okoliš i učinkovito gospodarenje otpadom također su planirane teme gdje su planirani bitni iskoraci. Uz njih se veže i projekt Smart Zagreb koji povezuje integrirano upravljanje javnom rasvjetom, prometom i ostalim procesima Grada kroz centralni informatički sustav Grada.

Naglasivši slabu iskorištenost EU fondova od strane Gradske uprave, istaknuto je da će Grad većinu razvojnih i infrastrukturnih projekata u budućnosti financirati kroz europske razvojne i investicijske fondove, iz kojih za gradske projekte možemo povući i do 85 % potrebnih sredstava. “Zašto Zagreb ne koristi EU fondove? Pa zato što kod njih nema varanja, nema laganja, zna se kako se troši svaka kuna, a u kontrolu vam dolaze još pet godina” – naglasio je Prgomet.

Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL
Photo:Zeljko Lukunic/PIXSELL

Predstavljanje programa završio je predsjednik HDZ-a mr.sc. Andrej Plenković koji je istaknuo da HDZ ima najveću potporu u građana u upravljanju Hrvatskom te da je vrijeme da HDZ opet preuzme i odgovornost za upravljanje Gradom Zagrebom. “Drago je autentični HDZ-ovac. Iz svake njegove riječi se vidi briga za malog čovjeka. Nakon dugo vremena imamo priliku napraviti promjenu u Zagrebu i imati gradonačelnika kakvog zaslužujemo. Apeliram na jedinstvo” istaknuo je predsjednik Plenković.


Komentari