Bruna Esih o kandidaturi za gradonačelnicu: Njezin odgovor je bio kratak i jasan

Patrik Macek/PIXSELL

Navodno se već priprema strategija za izbore.

Do sada se spominjalo preko nekoliko HDZ – ovih kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba od Prgometa, Reinera do Bienfeld i Hasanbegović, a sada i Brune Esih. Sve je to pokazatelj ili nezainteresiranosti ili neodlučnosti ,što svakako nije dobro. Ako HDZ nema ljude za Zagreb to je za zabrinuti se, a jednako tako i ako ih ta tema ne zanima.

Da je atmosfera zategnuta pokazuje i Jandroković koji o lokalnim izborima nije imao previše komentara te pomalo umorno poručuje da se tu nema što komentirati premda nas od izbora dijeli svega 2 mjeseca i svi iole zainteresirani za politiku komentiraju upravo tu temu. Uz to, dodao je kako će se idućih dana sve znati što djeluje kao ispunjavanje formalnosti.

Bruna Esih nije bila dostupna za komentare o vlastitoj kandidaturi, no u razgovoru za Maxportal poručuje kako još ima vremena.

No, u krugovima bliskim njoj vlada mišljenje kako je Bruna Esih praktički već odlučila da se upustiti se u utrku za metropolu, iako će s objavom još sačekati. Navodno se već priprema strategija za izbore, slaže se lista, prave procjene… Za financiranje kampanje, kažu, neće biti problema jer postoji sasvim dovoljan broj ozbiljnih poslovnih ljudi koji nisu zadovoljni niti ovom Vladom niti ovakvim HDZ-om, ali niti premijerom Andrejom Plenkovićem.

Gospođa Bruna Esih, osjetno prehlađena, u telefonskom razgovoru za Maxportal nije potvrdila kandidaturu. Kazala je da je razgovarala s novinarkom Globusa i navela da je posljednjih dana mnogi to pitaju, ali nije potvrdila da će se upustiti u utrku za gradonačelnicu Zagreba.

“Posljednjih dana ozbiljno sam prehlađena i na prvom mjestu mi je riješiti zdravstvene poteškoće, a o mojoj kandidaturi očito više brinu neki drugi nego ja”, kazala je Esih te dodala da se i odlučila za kandidaturu i kampanju sigurno je ne bi ovako najavila.

Aktualni gradonačelnik, Milan Bandić, prilikom otvorenja sajmova na Zagrebačkom velesajmu, prokomentirao je i ovu kandidaturu, ocjenivši ju kvalitetnom.

“Što više kvalitetnih kandidata za gradonačelnika, to bolje, a već sad ih ima dosta“, rekao je Bandić.

 


Komentari