(FOTO) Kultura pušenja nargile u Zagrebu: Evo na kojim mjestima možete uživati u aromatičnim okusima

FOTO: Facebook / Khala Bar

Trend nargila sve je popularniji i u Zagrebu.

Nargila, hukić – poznatija i kao hookah, ili vodena lula, instrument je koji se koristi za isparavanje i pušenje aromatiziranog duhana ili kanabisa zvanog šiša čija para ili dim prolazi kroz posudu s vodom prije udisanja.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Potječe iz Perzije i tvrdi se da ju je izmislio Irfan Shaikh. Stekla je popularnost u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi, Egiptu, Australiji, jugoistočnoj Aziji, Tanzaniji i Južnoj Africi.

Nargilina para dolazi iz posude na samom vrhu nargile ispod ugljena. U toj posudi nalazi se duhan koji se naziva šiša (eng. shisha). Taj duhan mora biti vlažan da bi se stvorila para. Iako se to naziva duhanom, zapravo se radi o celulozi u koju se dodaju okusi.

Okusi su najčešće voćni, ali mogu biti i duhanski. Taj duhan može biti nikotinski, ali i ne mora. Zatim, para prolazi kroz dugačku cijev do staklene posude sa vodom na samom dnu nargile i pritom izlazi iz vode i ulazi u crijevo koje služi za inhalaciju.[/box]

Diljem svijeta se osnivaju nargila-barovi koji djeluju kao kafić ili noćni klub s nargilom na svakom stolu. Nargile su dostupne i može ih se pronaći u svakoj bolje opremljenoj trgovini duhanskim proizvodima.

U svijetu je već neko vrijeme sve popularniji trend nargila. Hrvati su kulturu pušenja nargile i voćnih duhana mogli iskusiti tek putovanjem u primjerice Sarajevo ili Istanbul, no sada su i nama pokucali na vrata. Iako u Hrvatskoj još nije toliko zastupljen, u Zagrebu postoje tri bara u kojima se nudi široka lepeza aromatičnih okusa, no nisu svi tipizirani samo za to.

Tako su i u Zagrebu sve popularniji kafići u kojima se konzumira nargila. Ako i vi poželite iskusiti kulturu pušenja nargile, posjetite ove zagrebačke kafiće. Sam ritual pušenja nargile traje satima zbog same pripreme i uživanja u okusu voćnih duhana.

Nargila Bar 45 (Tkalčićeva 45)

U Tkalčićevoj su smještena dva kafića u kojem možete uživati u ispuhivanju dimova aromatičnih okusa, a jedan od njih, ujedno i najpoznatiji, je Nargila Bar 45.

Dobra kava, kokteli, shisha, puno vrsta piva, dobra muzika i zabava, povoljne cijene“, objasnili su iz lokala kratko i jasno.

FOTO: Facebook / Nargila Bar 45
FOTO: Facebook / Nargila Bar 45

Khala Restaurant & Bar (Tkalčićeva 88)

Smješten podno Kaptol centra, Khala lounge & wine bar, svojim orijentalnim ambijentom i ugodnom glazbom svrstao se u kategoriju ‘lounge barova’ sa širom klupskom ponudom.

Zamišljen kao mjesto odmora i užitka, uz vrhunsku ponudu preko 100 vrsta vina koja se poslužuju i na čaše, kontinuirano je na vrhu ponude barova u Hrvatskoj te je uvršten među 100 najboljih barova na svijetu.

Poznat je po atraktivnim glazbenim programima i organizaciji ekskluzivnih društvenih događanja. Tijekom ljeta možete uživati u širokoj ponudi alkoholnih pića i glazbenog programa vikendom, ali i, naravno, nargilama u udobnim sjedalima.

FOTO: Facebook / Khala Bar
FOTO: Facebook / Khala Bar

Jimmy Woo (Nova Ves 11)

Kultni zagrebački kafić u kojem ćete uživati u jutarnjoj šalici kave ili se dobro zabaviti prije večernjeg islaska u grad. Jimmy Woo također je poznato odredište za after work party.

Zamračen i profinjen ambijent odaje dojam ekskluzivnog kluba u kojem je broj mjesta ograničen, što je idealno za intimniju atmosferu, a na stolu će vas dočekati nargila i razni okusi.

FOTO: Facebook / Jimmy Woo
FOTO: Facebook / Jimmy Woo


Komentari