(FOTO) Kuća strave i užasa: Derutno okupljalište narkomana u samoj blizini dječjeg vrtića

Ivan Ramađa

U samom srcu Jaruna, tik do Crkve Mati Slobode i u blizini dječjeg vrtića,naš je fotograf snimio jezive fotografije.

Riječ je o zapuštenom objektu koji ondje stoji netaknut desetljećima. U stanovnicima Jaruna ovaj objekt budi nelagodu i sablazan, a kako od njih doznajemo, utočište je narkomana i kojekakvih “sumnjivih tipova”.

Objekt je potpuno derutan, a njegova vanjština šokira na prvi pogled.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Unutrašnjost ovog objekta budi još veći užas. Kao da smo se zatekli u nekom horor filmu, ono što smo pronašlo u nedovršenim prostorijama izazvalo je zgražanje. Hrpa otpada, zaboravljenih igli i ostavljenih vozila izaziva nevjericu da se ovako nešto uopće može nalaziti u srcu jednog kvarta te da gradske vlasti već godinama ne reagiraju.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Unutrašnjost objekta potpuno je opravdala njegov ulazak u urbanu legendu pod nazivom “kuća strave i užasa”. Naime, stravu i užas smo zatekli u svim njegovim prostorijama.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Od blistave perspektive do okupljališta narkomana

Kako doznajemo, gradnja ovog objekta je počela prije približno 30 godina, kada je tadašnja Općina Trešnjevka osigurala zemljište. Radove je prekinuo rat, a Ministarstvo obrane je 1992. najavilo nastavak radova. Međutim, Ministarstvo nikada nije ispunilo obećanje te je objekt predan Gradu Zagrebu koji je trebao financirati dovršetak gradnje.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Nakon što su predstavnici udruga invalida i Grada Zagreba napravili izvid ovog objekta, utvrđeno je da lokalitet više nije pogodan, a sam objekt izgubio je na kvaliteti.

Gradske vlasti su 2003. ponovno zahvatile u proračun te najavile dovršetak radova i prenamjenu objekta u Centar za oboljele od Alzheimerove bolesti. Međutim, radovi nisu pokrenuti, objekt je promijenio nekoliko vlasnika, a cijela priča pala je u zaborav.

Ivan Ramađa
Ivan Ramađa

Na stranicama grada može se pronaći dokument iz 2014. kojim su Udruge invalida darovale Gradu navedenu nekretninu. Pitamo se zbog čega gradske vlasti ignoriraju ovaj objekt te dozvoljavaju da jedna perspektivna građevina, u čijoj je blizini dječji vrtić, postane ruglo kvarta i okupljalište narkomana?


Komentari