Završio u Remetincu zbog prijetnji Esih, Hasanbegoviću i Stieru: ‘Bit će krvi i padat će glave’

FOTO: Facebook / Bruna Esih - Zlatko Hasanbegović - Neovisni za Hrvatsku

Status je objavljen 15. lipnja, a Bičak je zbog teksta je završio u pritvoru na 30 dana.

U istražnom zatvoru u Remetincu završio je još jedan Hrvat zbog prijetnji na društvenim mrežama. Riječ je o povratniku u SDP, Gordanu Bičaku, koji Facebook koristi za komentiranje dnevno-političkih događanja.

U spornoj je objavi reagirao na najavu mijenjanja imena Trga maršala Tita: “Hasanbegović, Stier i Esih te njihova družba dokaz su da partizani na Bleiburgu ni u poslije ratnoj Jugoslaviji nisu obavili posao kako treba. Previše je fašističke bande ostalo na životu i posijalo svoje sjeme koje sada želi vratiti Hrvatsku i hrvatski narod u godine sramote i mraka. No ako već gospoda i gospođe nasljednici i sljedbenici ustaša žele ponoviti 1941., doživjet će ponovo i 1945., a onda više nećemo biti tako milostivi i nemarni… Tko nam pokuša skinuti tablu s imenom Tita na Trgu maršala Tita neće dobro proći. Osobno ću to spriječiti. Bit će krvi i padat će glave. A sad nek ovaj post shvati kako tko želi.”

Status je objavljen 15. lipnja, a Bičak je zbog teksta je završio u pritvoru na 30 dana. Iz Remetinca može izaći uz jamčevinu od 40.000 kuna.

U svojoj je obrani kazao da nije nikome prijetio već je htio reći da bi nasilno skidanje ploče s Trga maršala Tita moglo dovesti do incidenata sličnih onima kada su se skidale ćirilične ploče u Vukovaru, piše Večernji list.

Podsjetimozbog pisanja  na Facebooku uhićen je i jedan 21-godišnji Andreas Jurić koji je na Facebooku prijetio premijeru Andreju Plenković. Nadalje, u Supetru je splitska policija prošli tjedan privela 12 osoba zbog verbalnog vrijeđanja Janice Kostelić.

>>> Evo što je privedeni mladić napisao premijeru Andreju Plenkoviću

>>> Dvostruka mjerila? Uhićenja zbog Janice Kostelić zgrozila osobe iz javnog života


Komentari