Vozači, oprez! Lijepo je vrijeme i na cestama je sve više mopeda i biciklista

Foto: Wikimedia Commons

Lijepo vrijeme na prometnice je izvuklo putnike na dva kotača.

“Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana uz dobru vidljivost trebaju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena”, stoji na službenim stranicama HAK-a.

Lijepo vrijeme, visoke temperature i nedostak padalina izvukli su bicikliste, mopediste i motocikliste na ceste. Sve je više sudionika u prometu na dva kotača, stoga HAK poziva ostale vozače na dodatan oprez.

Iz HAK-a mole da vozači: provjeravaju „mrtvi kut“, skreću i prestrojavaju se sa uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni.

S obzirom da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu pozivamo ih da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu. Napominjemo da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.


Komentari