(VIDEO) Pogledajte kako maleni roboti mijenjaju ljude u skladištu

Dobro je poznato da će roboti preuzeti posao od ljudi, prije ili kasnije.

No, to se već dogodilo za radnike u ovoj tvrtci, gdje jureći narančasti roboti sortiraju više od 200.000 paketa svaki dan.
Hipnotički video iz skladišta dostavljačke tvrtke, pokazuje robote koji skeniraju kodove kako bi utvrditi gdje što treba ići, te gotovo u potpunosti uklanjaju pogreške u sortiranju.

Roboti se sami pune i nikada ne moraju spavati ili imati pauzu, što znači da mogu raditi tijekom cijele noći, 24/7, ali trenutno ih koriste tek nakon 6 sati popodne.

Shentong procjenjuje da novi sustav štedi oko 70% od onoga što bi im trebalo za zapošljavanje ljude.

Svaki robot je otprilike veličine jastuka za sjedenje i uspijeva izbjeći sudaranje s drugima zbog dobro isprogramiranog softwarea.Roboti su snimljeni u skladištu u Hangzhou, Zhejiang pokrajini u Kini.

I oni su dobar primjer kako strojevi već preuzimaju mnoge tvornice i mijenaju radna mjesta lakih i teških fizičkih poslova.

Roboti podižu poklopac kako bi isporučili paket na pravo mjesto, te nakon isporuke odmah odlaze po novi paket i krug se konstantno ponavlja.

Jedan glasnogovornik Shentong STO Expressa rekao je: “Trenutno mi koristimo ove robote u dva naša centra u Hangzhou. Želimo ih početi koristiti u cijeloj zemlji, a posebno u našim većim središtima.”

Izvor: Metro

Original možete pronaći na itrendovi.hr


Komentari