U 61. godini preminuo omiljeni hrvatski kvizoman Mirko Miočić

Screenshot

Zauvijek u srcima ljubitelja kvizova.

Danas iza 12 sati u zadarskoj Općoj bolnici u 61 godini preminuo je Mirko Miočić, piše portal 057info. Zadarski sveznadar, sudionik brojnih kvizova povukao se iz javnosti u ožujku prošle godine, kada su mu zbog posljedica šećerne bolesti liječnici zadarske bolnice na jednoj nozi amputirali potkoljenicu, a na drugoj stopalo.

Nakon toga je prebačen na liječenje u Zagreb. Tamo ga je dočekao jedan od najvećih propusta hrvatskog novinarstva, vijest o vlastitoj smrti, koja se pokazala neprovjerenom i netočnom.

Mirko se nakon 500 dana bolnice uputio na fizikalne terapije. Prije tjedan dana, točnije, 7. svibnja s narušenim zdravljem se javio u Opću bolnicu Zadar. Uz sve probleme dobio je i upalu pluća od koje je danas preminuo na Odjelu interne, Odsjeku za gastroenterologiju.

Želio je ponovno biti u ‘Potjeri’

Mirkovo zadnje pojavljivanje na televiziji bilo je dva dana nakon hospitalizacije, u utorak 9. svibnja, kada se telefonski uključio u slavljeničko 500. izdanje kviza Potjera, kojeg je bio zaštitni znak.

Izrazio je želju da se kao najpoznatiji lovac vrati u poznati kviz:

“I ja to jako želim. Ali sve će ovisiti o tome kako će me služiti zdravlje. Bude li sve u redu, volio bih od jeseni opet ući u ‘Potjeru’ “, kazao je Močić.

Mirko je čestitao svima na obljetničkoj emisiji i pozdravio cijelu ekipu Potjere, a posebno Tarika i svoje kolege lovce. Tarik i Dean uzvratili su mu iskrenim željama za što skorijim ozdravljenjem i zaželjeli da upravo on bude na lovačkome mjestu u obljetničkoj tisućitoj emisiji.

Nažalost, Mirko je izgubio bitku s teškom bolešću…

Ljubitelji kvizova pamit će ga kao iznimno toplu osobu koja je uvijek bila spremna podijeliti svoje znanje, a da se pritom nikad prema onima slabijeg znanja nije odnosio svisoka.


Komentari