Troškovnik s Pantovčaka: Predsjednica će ove godine potrošiti 187 tisuća samo na uredski materijal

Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

Objavljen je dokument s troškovima Ureda predsjednice.

U objavljenom troškovniku Ureda predsjednice navedeno je što se sve planira nabaviti, te koliko će to koštati. Navedeni iznosi su objavljeni bez PDV-a. 

U 2017. godini, samo za struju i plin, na Pantovčaku će potrošiti 1,6 milijuna kuna, dok će na uredski materijal otići 187 tisuća kuna, bez PDV-a. U to spada papir, toner, tinte i slično, dok je za ostali potrošni materijal planirano 150 tisuća kuna.

Za ribu 199 tisuća kuna

Na službena putovanja će u ovoj godini potrošiti 890 tisuća kuna bez PDV-a, a to uključuje zrakoplovne karte i smještaj u hotelima. Na kavu i čaj predsjednica će potrošiti 50 tisuća kuna, a na godišnju zalihu hrane otići će ukupno 629 tisuća kuna. U to je uključeno meso peradi I. kategorije koje stoji 45 tisuća kuna, na ribu će otići čak 199 tisuća kuna, a na sir 25 tisuća. Za smrznute proizvode izdvojit će se 80 tisuća kuna, te još 120 tisuća kuna za svježe voće i povrće. Za pića, alkoholna i bezalkoholna, dat će 160 tisuća kuna.

Osim toga, 80 tisuća kuna potrošit će na zastave, a 60 tisuća na uniforme za pomoćno osoblje. Poslovna i radna odjeća stajat će 60 tisuća kuna.

“Usluga praćenja medija”

U objavljenom dokumentu postoji i stavka “dnevni, tjedni i mjesečni tisak” i za nju je planirano 60 tisuća kuna. “Usluga praćenja medija”, pak, stajat će 120 tisuća kuna. Dodatni toškovi su i tiskarske usluge, usluge zračne luke, te troškovi izrade odlikovanja.

Sve ukupno, troškovi Ureda predsjednice iznose 7.781.700 kuna, piše Net.hr

 


Komentari