Slavonac na Facebooku objavio tuđe komentare o Plenkoviću, policija došla po njega

FOTO: Facebook/ Andrej Plenković

Na obavijesnom razgovoru završio je  D. M. Carkov, 44-godišnji hrvatski ratni vojni invalid iz Davora koji živi u Novoj Gradiški.

Prije nekoliko dana uhićen je 21-godišnjeg A.J., hrvatski državljanina koji živi u Austriji, jer je na Facebooku prijetio premijeru Andreju Plenkoviću.

Portal eBrod otkriva kako ovo nije jedino uhićenje zbog navodne ugroženosti sigurnosti hrvatskog premijera. Kako piše ovaj portal, na obavijesnom razgovoru završio je i D. M. Carkov, 44-godišnji hrvatski ratni vojni invalid iz Davora koji živi u Novoj Gradiški.

D.M. Carkov 6. lipnja je na svom Facebook profilu objavio kopirane komentare hrvatskih građana koji su se odnosili na premijera Plenkovića, a bili su već objavljeni i javno dostupni. U nedjelju, 18. lipnja na vrata su mu pokucala dva policijska službenika u uniformi i policijski inspektor u civilu s pozivom na obavijesni razgovor u policijsku postaju.

“Objavio sam tuđe komentare zato što sam kao i mnogi drugi u Hrvatskoj nezadovoljan trenutnom političkom situacijom”, kaže Carkov.

Neke od sadržaja nije stavio pod navodnike, dakle nije bilo vidljivo da citira nekoga i sigurnosne službe ocijenile su da su objavljene poruke upućene visokom državnom dužnosniku koji je u kategoriji štićene osobe “prijetnja” koju treba provjeriti, priča Carkov.

Kroz obavijesni razgovor je zaključeno da nema osnovane sumnje za ozbiljnu prijetnju premijeru Plenkoviću, pa shodno tomu ni razloga za daljnje procesuiranje tužiteljstvu.


Komentari