POČELA ‘HAPŠENJA’ HULIGANA IZ ST.ETIENNEA: Potvrđeno je i peto uhićenje!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Huligani su prepoznati uz pomoć snimki s utakmice, a određen im je istražni zatvor.

Hrvatska policija počela je privoditi izgrednike s utakmica hrvatske reprezentacije na Euru u Francuskoj, a prvi navijači uhićeni su u Splitu i Šibeniku, piše Dnevno.hr

Splitska policija tijekom vikenda je privela četvoricu osumnjičenih za ubacivanje baklji u teren na utakmici između Hrvatske i Češke u St. Etienneu. Navijači su navodno prepoznati na temelju video zapisa s utakmice te im je određen istražni zatvor. Uhićeni su na kućnim adresama.

Jutros je PU Šibensko-kninska potvrdila je i uhićenje 28-godišnjaka s područja Šibenika, a u priopćenju policije se navodi da je 28-godišnjak sudjelovao u mnoštvu koje je nasiljem prema drugim osobama ugrožavalo javni red i mir tijekom utakmice, te da je i druge navijače poticao na nasilje.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o pripadniku Torcide kojeg se sumnjiči da je bacao baklje u teren i sudjelovao u izazivanju prekida susreta. Protiv njega je podnesena prijava za djelo izazivanja nereda, za što je zapriječena kazna od pola godine do pet godina zatvora. Slijedi mu ispitivanje u državnom odvjetništvu, nakon kojeg bi kao i u splitskom slučaju mogao završiti u pritvoru.

>>>OVAJ REDAR UMALO JE STRADAO ZBOG HULIGANA: HNS se odlučio odužiti na poseban način (FOTO)

>>>HULIGANI PLANIRAJU NOVU INVAZIJU: Pripremaju incident i na utakmici Hrvatske i Portugala!

>>>ZAMALO SE DOGODIO NAJCRNJI SCENARIJ: Huligani krenuli izvršavati stravičnu misiju, ali onda… (FOTO)


Komentari