OREŠKOVIĆ NA ŽESTOKOM UDARU: Nakon Marasa, premijera napala i Jadranka Kosor! (FOTO)

Facebook

Oreškovićeva objava izazvala je bure reakcije kod kolega mu političara.

Premijer Tihomir Orešković na svojemu je Facebook profilu poslao je snažnu poruku koja se tiče cijele javnosti. Požalio se kako ga muči što u hrvatskom javnom prostoru dijalog postaje sve oštriji i sve manje tolerantan. Pozvao je tim putem sve sudionike javne komunikacije da budu tolerantniji prema sugovornicima i da svoje rasprave potkrijepe činjenicama i istinom. Također je poručio kako ga na ulici zaustavljaju ljudi i s njim žele raspravljati o egzistencijalnim pitanjima i o budućnosti, a ne samo o prošlosti. Još jednom je iskoristio priliku kako bi istaknuo da ne treba zaboraviti prošlost, ali da se ipak treba okrenuti budućnosti.

“Pluralizam je temelj demokracije. Pluralizam podrazumijeva različitost mišljenja i dijalog. Nažalost, dijalog u hrvatskom javnom prostoru postaje sve oštriji i u njemu je sve manje tolerancije. Ne smijemo zaboraviti našu prošlost, ali bolja budućnost mora biti naš cilj. Većina građana koji me zaustave na ulici žele razgovarati o egzistencijalnim pitanjima i o budućnosti. Nažalost, to raspoloženje javnosti ne odražava se u prostoru javne komunikacije i u medijima. Očekujem od svih sudionika javne komunikacije da im tolerancija prema sugovorniku, činjenice i istina budu polazište s kojeg će voditi rasprave”, poručio je Orešković.

[JAVNI DIJALOG MORA BITI TOLERANTAN] Pluralizam je temelj demokracije. Pluralizam podrazumijeva različitost mišljenja i…

Posted by Tihomir Orešković on Montag, 15. Februar 2016

Kosor se nije mogla suzdržati

Ekspresno mu je odgovorila bivša premijerka i šefica HDZ-a, Jadranka Kosor, iako je rekla da se više neće toliko osvrtati na rad premijera budući da mu je napisala nekoliko ovećih pisama u kojima je detaljno obrazložila sve što ju muči. Predbacivala mu je kako za premijera nije dovoljno determiniran, nekoliko puta mu je spočitnula loše poznavanje hrvatskog jezika i kako ne sprovodi svoje odluke koje je najavio da će provoditi. Nju je pak zasmetalo to što još uvijek nije donio odluku tko će biti novi ministar branitelja.

“Tim O. kaže da ga građani zaustavljaju po ulicama željni razgovora. Zaustavljaju li ga branitelji i pitaju zašto nema ministra branitelja”, upitala se Kosor.

Isprozivao ga i Maras

Nije šutio ni bivši ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras, inače jedan od najaktivnijih kritičara Vlade na društvenim mrežama, koji također je poslao vrlo provokativnu poruku premijeru Oreškoviću, a njemu je pak zasmetalo to što je Orešković uopće i postao premijerom jer nije izabran u parlament i poručio mu neka prizna kako je Kramarko pravi premijer. Osim toga prozvao ga je da i sam potiče na netolerantne rasprave jer odugovlači sa smjenama ministara koji su ih pokrenuli. No, slaže se s Oreškovićem kako treba više razgovarati o budućnosti.

“Gospodin Orešković nas je pozvao da u javnim raspravama širimo toleranciju, pozivamo se na istinu i pričamo o budućnosti. Slažem se. Trebamo biti tolerantni u svojim raspravama prema svemu, ali ne i prema onome što ugrožava temeljne vrijednosti na kojima počiva naš Ustav i naša domovina. Tu bi i on pomogao da sam ne proizvodi razloge za takve rasprave i da se ogradi te smijeni one u svojoj vladi koji su direktno odgovorni za takve rasprave.

Zalažem se i da polazište za rasprave bude i istina te da govorimo o budućnosti. Tako je istina da prije tri mjeseca nitko u Hrvatskoj nije želio njega za premijera pa ni sam Karamarko, koji se tako i sada ponaša, a u budućnosti bi trebalo izmjeniti zakon o izborima da premijer može postati samo osoba koja je izabrana u parlament. Dakle, gospodine Oreškoviću, ne vraćajte nas svojim kadrovskim rješenjima u prošlost, priznajte istinu da ste slučajno postali premijer, da je pravi premijer Karamarko i mijenjajte zakon da se takva prevara birača u budućnosti više nikada ne ponovi”, napisao je Maras.

Gospodin Orešković nas je pozvao da u javnim raspravama širimo toleranciju, pozivamo se na istinu i pričamo o buduć…

Posted by Gordan Maras on Dienstag, 16. Februar 2016

>>> OREŠKOVIĆ IZNENADIO KOSOR: Ovim potezima bivšu premijerku zalijepio za stolac

>>> NEKOLIKO DANA JE ŠUTJELA, A ONDA URAGAN: Kosor izribala Oreškovića kao nikada do sad (FOTO)

>>> OTROVNO PERO GORDANA MARASA: Sarkastičnim tonom nastavlja podbadati Karamarka (FOTO)

>>> NAJLUĐA MARASOVA PORUKA DO SADA: Sarkastičnim komentarom opasno bocnuo HDZ (FOTO)


Komentari