OKRŠAJ MLADIH SNAGA NA MAKSIMIRU: Dinamo pokupio tri boda zahvaljujući Antoliću

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dinamo je na teren istrčao u pomlađenom izdanju, a mladih snaga nije nedostajalo ni Splitu.

Dinamo je u petak upisao još jednu pobjedu i u džep pospremio nova tri boda.  U 6. kolu MAXtv Prve lige susreli su se Modri sa Splićanima, te nakon relativno nezanimljivog prvog poluvremena, uspjeli srušiti njihovu obranu i zabiti za 1:0.

Modri su bili dominantni od početka utakmice, ali Splićani su se dobro držali. Prema golu su s Dinamove polovice gađali Pivarić i Pavičić, nažalost bezuspješno, Duka je pokazao da zasluženo čuva splitske vratnice. Kada smo već kod vratara, na Dinamovom golu zasjao je 18-godišnji Šemper, koji je spašavao Modre u nekoliko vrlo opasnih situacija.

Nije Šemper bio jedini Dinamov podmladak, tu su bili i Soldo, Benković, Gojak, i već standardno Ćorić, bio je to zaista nov i svjež Dinamo. Mlade snage je pokazao i Split, pa su tako u drugom povremenu na travnjak utrčali Samac i Jukić. 

Splićani su se u prvom poluvremenu nekoliko puta približili Dinamovom šesnaestercu, ali nisu zapravo predstavljali nikakvu veliku prijetnju. Nije puno opasnija situacija bila ni na drugoj strani travnjaka, udarce su, većinom izdaleka, prema splitskom golu upućivali Rog i Antolić, ali bezuspješno.

Jedino pravo uzđunje bio je Obšivaćev start na Roga. Ovaj je glasno zajaukao, a strah se uvukao među Dinamove redove, ipak im slijedi uzvratna utakmica protiv Salzburga. Srećom, Dinamova zvijezda nastavila je utakmicu, iako se u drugom poluvremenu vrlo malo čulo za njega. Rog kao da se uspavao, ali možda se samo štedio jer se prilikom spomenutog starta primio za gležanj, a Dinamo si ne može priuštiti okršaj sa Salzburgom bez njega.

Drugo poluvrijeme ipak je donijelo nešto zanimljiviji nastavak nogometne priče s Maksimira. Splićani su imali dvije odlične prilike, ali Šemper je sve skidao kao od šale. Ostali su bez zgoditaka, ali Dinamo se napokon probudio. Na scenu je stupio Ćorić, nije doduše zabio, ali je odigrao nekoliko vrlo bitnih poteza koji su stvorili prilike za Dinamov zgoditak. S lakoćom je on prešao nekoliko Splićana i s 20 metara pucao prema Duki koji je to ipak uspio obraniti.

Antolić je Ćorića budno pratio i napokon pogodio splitsku mrežu. Kratko nakon prvog pogotka, zamalo se desio još jedan, ali završio je u Dukinim rukama. Dinamo je tako ostao na minimalnih, iako dovoljnih 1:0, skupili su još 3 boda, pa sada ukupno imaju 16. Iako su mlade snage Dinama pokazale što nose u sebi, protiv Slazburga će biti potrebna življa i brža igra ako žele jesen provesti u Europi.


Komentari