NEMILOSRDNO UDARANJE PO ŠEFU SABORA SA SVIH STRANA: Što će reći Reinerovi HDZ-ovci kada ovo pročitaju?! (FOTO)

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Reinerov odlazak na skijanje podigao je veliku prašinu kod javnosti, pa su tako mnoge njegove kolege odlučile prokomentirati situaciju.

Kritike na račun novog šefa Sabora, Željka Reinera, koji je jučer otputovao na skijanje u pratnji dvaju policijskih vozila, ne jenjavaju. Njegov izlet na skijalište oštro je kritizirao glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja koji je žestoko napao Reinera preko svog Facebook profila oštro osudivši njegov izlet dok stanje u Vladi još nije riješeno, a nije propustio pozvati sve političare da prestanu s ovakvom praksom.

“Poznato je da Reiner kao predsjednik Sabora spada u prvu kategoriju štićenih osoba i vjerojatno je ocijenjeno da je čekanje u koloni sigurnosni rizik. No, mišljenja smo da je u ovom osjetljivom političkom trenutku, dok još nemamo formiranu vladu, ali i teškoj socijalnoj situaciji takvo ponašanje i odlazak na skijanje apsolutno neprimjereno. Građani sigurno ovako nešto ne očekuju. Troškovi ovakve vrste osiguranja su neprihvatljivi. Ovo nije prvi slučaj nekog visoko pozicioniranog političara koji odlazi na privatno putovanje i koristi osiguranje koje se plaća iz džepova građana ( premijer Milanović 2012.) što je nedopustivo.Imali smo i gorih slučajeva poput korištenja službenog automobila za odlazak na skijanje (ministar Varga). Vrijeme je da se sa takvom praksom prestane i da se političari počnu odgovornije odnositi prema proračunskom novcu koji je zapravo novac građana”, poručio je Grmoja.

Oglasila se i bivša premijerka Jadranka Kosor koja je na svojemu Twitter profilu prozvala Reinera da ne bi trebao ići na skijanje već danonoćno raditi i spašavati državu.

Druga najpopularnija političarka na Twitteru, bivša ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, Anka Mrak Taritaš koja se našalila kako je upravo došla iz Lošinja, po snijegu i to bez pratnje policije.

Oglasio se i Krešimir Macan putem svog Facebook profila kratkim, ali duhovitim komentarom. “Evo prve reforme – pod rotirakama na skijanje – i kao od čega radite problem:-) haha”, kazao je Macan.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=961265960635101&set=a.121110984650607.25224.100002551176147&type=3&theater

Šaljivim statusima na račun Željka Reinera pridružio se i HNS-ovac Tomislav Stojak, objavivši fotografiju šefa Sabora s policijskom rotirkom na glavi uz, također, šaljivu poruku, “Jel’ i na vučnici rotirka ima prednost”?

Facebook/Tomislav Stojak
Facebook/Tomislav Stojak

Novinar Sanjin Španović je na svom Facebook profilu malo zaoštrio retoriku kazavši kako nije toliki problem njegov put u pratnji policije jer je on štićena osoba već da je problem u samoj izletničkoj destinaciji na koju se Reiner vjerojatno nije trebao otisnuti u ovakvoj, za državu, ključnoj situaciji.

“Ali, ljudi moji, što je Reiner trebao učiniti? Na skijanje ne smije ići bez osiguranja. On predsjednik Sabora, drugi čovjek države i štićena osoba prve kategorije. U koloni on ne smije čekati jer je to rizik, sigurnosni i mora ići preko reda uvijek. Ne samo on, svi. Opet se radi skandal di ga nema. Ako radimo priče i gazimo ih, ajmo ih gaziti gdje ima priče, gdje ima skandala. Prvi sam da im skačemo po kičmi gdje treba, da ih pitamo što trebali. Tražimo odgovore. Ali ne o ovakvim stvarima. Tema ovdje u ovom slučaju i pitanja su: jel Reiner trebao otići na skijanje sada ako govori da je država u nikada lošijoj situaciji, da je SDP ostavio egzodus, jel trebao par dana nakon što je postao druga osoba države, jel trebao prije se baviti kadroviranjem svog ureda i ekipe s kojima će raditi, jel ovo što Most (Panenic) sada pljuje što je išao preko reda jeftini populizam ili ne znaju postaviti pitanja koja su konkretna kao ova ranije navedena”, poručio je Španović.

>>> KOSOR IZGUBILA KOMPAS?! Novi žestoki napadi na Reinera i Petrova, a ipak najžešća paljba na račun ovog čovjeka!

>>> ZAOBIŠAO GUŽVU NA GRANICI: Reiner nije ni počeo raditi, a već koristi privilegije! (FOTO)

>>> TKO JE ŽELJKO REINER? Evo što je moćan HDZ-ovac o politici govorio prije 10 godina!


Komentari