NEMA VEĆIH POTEŠKOĆA NA CESTAMA: Prilagodite brzinu i način vožnje vremenskim uvjetima

hr.wikipedia.org
Ujutro će mjestimice u unutrašnjosti magla usporavati vožnju. Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru tijekom dana moguća je mjestimična kiša, a navečer i tijekom noći kiša je moguća i u ostalom dijelu zemlje.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, vlažni u većem dijelu ostatka unutrašnjosti.
Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Vrata.
 
Magla smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. Ima je i na dionicama autocesta:
  • A1 između tunela Mala Kapela i čvora Otočac;
  • A3 Bregana-Lipovac između Nove Gradiške i Lipovca;
  • duž cijele A5 Osijek-Sredanci;
  • A6 Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Sleme.
Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Zbog radova na dionici autoceste A1 Karlovac-Jastrebarsko u smjeru Zagreba u dužini od dva kilometra, od 25. +500 do 23. +500 km, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine.
Zbog radova, zatvorena je dionica državne ceste DC1 Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-DC6-Vojnić-DC216-Kolarić-ŽC3290-Budačka Rijeka). Na dionici Budačka Rijeka-Grabovac (osim od 28. listopada do 1. studenog), u zoni radova, vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima, a između Udbine i Gračaca, do 24. listopada, uz privremenu regulaciju prometa.
Zbog nadolazaćeg blagdana Svih svetih uvest će se poseban režim prometa, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima. Bit će zabranjen promet motornim vozilima – osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati.


Komentari