‘Nacugali’ smo se i zaboravili put do doma, a ovaj potez nas je spasio

FOTO: Pixabay

Birajte sigurnost, komfor i dođite doma bez straha i bez ružnih scena iz gradskog prijevoza, posebno ako niste u trijeznom stanju.

Proslave nakon prolaza i suze nakon pada na ispitu mi studenti utapamo u alkoholu. Da, zvuči ružno na prvu, ali gotovo svaki student potražit će sreću ili utjehu u čašici više nakon neprospavanih noći. Na samom početku faksa i sama sam puno izlazila, definitivno više nego sad. Tada bismo otišli u jedan klub, a pred kraj završili na drugom kraju grada u gluho doba noći kada je Zagreb ipak mrvicu opasniji.

Noćne linije tada sve rjeđe voze, ekipa je sve pijanija, a bome ni ja nisam u stanju ostati normalna dok sama putujem tramvajem do doma jer jedina živim tamo gdje je i Bog rekao laku noć. Dobro, u tim trenucima me spašava Uber, i to pritiskom gumba na mobitelu i za jednog studenta povoljnim cijenama, a i tko ne bi izabrao tu opciju s obzirom na to da je razlika od običnog taksija i do 30 kuna (što za studente znači pošteni ručak u menzi sljedeća dva-tri dana). Točnije, spašava više nas koji smo ili predaleko ili smo prepijani ili nam je loše od same pomisli da ćemo sjesti u tramvaj koji kombinira mirise nekoliko vrsta alkoholnih pića.

Svaki put mi je neugodno uopće ući u vozilo jer sve što u tom trenutku govorim zvuči nepovezano, a naposljetku dođe i do političkih tema. Srećom pa su vozači čeličnih živaca i oproste mi i teške teme u kasnim satima, a nije im problem ni doći do druge lokacije ako zapnem prateći ga na mobitelu. Isto preporučam i svojim prijateljima koji se osobnim automobilom dovezu do kafića, što nije rijedak slučaj u mom društvu – ne vozite u alkoholiziranom stanju, radije naručite Uber nego da se sami takvi vozikate po gradu. Cijena za bengu i cijena vožnje ionako će ispasti ista, a vi ćete se sigurno vratiti doma, zdravi, čitavi, iako još uvijek pijani. Mislim, danas općenito, i u Zagrebu i na moru, sve manje ljudi koristi vlastite automobile općenito uz ovako dobru ponudu, ali dodatni savjet nije naodmet.

To mi preporučuju i sami vozači, i to ne radi sebe nego ostalih sudionika u prometu. Znate tko vas vozi, znate ime, broj, svi podaci su tu, znate i gdje se nalazi u bilo kojem trenutku pa vam i to jamči sigurnost. Budimo realni, noć u Zagrebu ili bilo gdje drugdje može biti potencijalno opasna, od toga da se pijani potučete s nekim ili da ženu napadne neki manijak, a ovako je barem sigurnost na ipak jednoj višoj razini i uz sve to je i isplativo.

Birajte sigurnost, komfor i dođite doma bez straha i bez ružnih scena iz gradskog prijevoza, posebno ako niste u trijeznom stanju.


Komentari