VOZAČI, OPREZ: Moguća poledica, a neke ceste su i zatvorene za promet

Foto: Wikimedia Commons

Prilagodite brzinu uvjetima na cestama.

Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova na vijaduktu Svilno (u duljini od oko 2 km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) zbog sanacije nadvožnjaka Kosnica na 35. km zatvoren je pretjcajni prometni trak u smjeru Bregane i u smjeru Lipovca, te se prometuje voznim i zaustavnim tracima uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Za sav promet zatvorene su ceste:
DC1 kroz Lučko i Stupnik, od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta (ŽC3067) i na dionici Tušilović-Budačka Rijeka (obilazak: Tušilović-Vojnić-Kolarić-Budačka Rijeka);
DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od čvora Bračak do Bedekovčine (obilazak je preko Mirkovca za vozila do 10t);
DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci;
DC42 Vrbovsko-Ogulin (radovi na mostu Hambarište) – obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin);
DC64 Kršan-raskrižje DC64/DC500 Vozilići;
DC206 Valentinovo-Petrovsko;
DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju;
ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada (obilazak: Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-Ponte Porton).


Komentari