MOGLI SU BITI MALO DISKRETNIJI: Nevjerojatno je što saborski zastupnici rade za vrijeme sjednice (FOTO)

Facebook / Ilustracija

Možda je još rano za provođenje nekih reformi, ali osnovne kozmetičke promjene mogle su se napraviti.

Jesmo li se možda svi prerano ponadali kako će se dolaskom nove koalicije Mosta i HDZ-a iz korijena promijeniti način rada u Saboru, a ponajviše u načinu rada Vlade. Najavljivano je na sva zvona kako će se uvesti promjene i reforme na svim područjima djelovanja obaju izvršitelja vlasti i kako više nećemo na sjednicama Sabora gledati kako se političari dosađuju i pojavljuju se tamo reda radi. Sadašnji nositelji izvršne obećavali su kako će činiti sve da se uvede red u državu i saborske klupe, a s druge strane predstavnici građana i nositelji zakonodavne vlasti obećavali su još više se zalagati za dobrobit naroda i aktivno sudjelovanje u raspravama.

No, čini se kako smo se ipak malo prevarili. Iako su prošla gotovo, ili samo, dva tjedna, ovisi kako gledate, otkako su vlast u državi preuzeli novi izvršitelji na čelu s Tihomirom Oreškovićem, promijenilo se nije ništa. Možda je još rano za provođenje nekih reformi, to je jasno, i možda je još rano za neke velike promijene, ali neke, najosnovnije kozmetičke promijene mogle su se odraditi. Primjer toga da su stvari možda krenule krivim putem dao je i HNS-ov zastupnik Goran Beus Richembergh koji je objavio fotografiju sa 2. sjednice Sabora, u vrijeme kada se raspravljalo o godišnjem izvješću o radu Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Prizor koji je snimio i više je nego nevjerojatan. Do sada smo gledali sve i svašta, od čitanja novina, drijemanja, korištenja mobitela za vrijeme rasprava, no sve to se donekle radilo u diskreciji. Sada se čini kako je i ta diskrecija otišla niz vodu, a saborski zastupnici više se i ne trude sakriti što zapravo rade u vrijeme rasprava. Richemberg je uz fotografiju na kojoj saborske zastupnice Mosta zastupnica Ines Strenja Linić i Ljubica Ambrušec čitaju novine i usput se sarkastično osvrnuo na rad njihove stranke.

Most provodi još jednu reformu. Ovoga puta mijenjaju kodeks ponašanja u saborskim klupama: njegove zastupnice u sabornici bez kompleksa čitaju novine tijekom rasprave o godišnjem izvješću HBORa”, poručio je HNS-ovac.

Most provodi još jednu reformu. Ovoga puta mijenjaju kodeks ponašanja u saborskim klupama: njegove zastupnice u sabornici bez kompleksa čitaju novine tijekom rasprave o godišnjem izvješću HBORa.

Posted by Goran Beus Richembergh on Mittwoch, 3. Februar 2016

>>> TUĐI USPJEH OKRENULI U SVOJU KORIST: Ovi političari itekako se znaju okiti tuđim perjem (FOTO)

>>> POLITIČARI KOJIMA JE HITNO POTREBNA POMOĆ! Ako ne učine ovo, propast im je neizbježna (FOTO)


Komentari