Ministrica Divjak preporučila školama odgodu svih putovanja u Španjolsku

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Podsjetimo, u terorističkim napadima u četvrtak u Španjolskoj ubijeno je najmanje 13 osoba.

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo u petak dopis svim srednjim školama u Hrvatskoj kako bi se utvrdilo koliko njih u skorije vrijeme ide na planirane izlete u Barcelonu, odnosno Španjolsku, s obzirom na sinoćnji teroristički napad, uslijedila je preporuka odgode svih planiranih putovanja.

“S obzirom da nam je sigurnost naših učenika na prvom mjestu, ali i sigurnosne procjene Ministarstva vanjskih i europskih poslova,  preporuka Ministarstva obrazovanja školskim odborima je odgoda svih putovanja u Kraljevinu Španjolsku”, kazala je ministrica Divjak te dodala da je u kontaktu s ministricom vanjskih i europksih poslova Majdom Pečarić Burić te da za sve informacije stoji na raspolaganju roditeljima.

Podsjetimo, u terorističkim napadima u četvrtak u Španjolskoj ubijeno je najmanje 13 osoba, a ozlijeđeno više od stotinu, među kojima državljani dvadesetak zemalja, dok policija i dalje traga za vozačem kombija te je u petak privela treću osobu osumnjičenu za povezanost s napadom.

U napadu jurećeg kombija u centru Barcelone prema posljednjim podacima ubijeno je 13 osoba a više od stotinu ih je ozlijeđeno dok je u sto kilometara udaljenom turističkom gradiću Cambrilsu u napadu ozlijeđeno sedam osoba. Među žrtvama zasad nisu identificirani državljani Hrvatske.

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) priopćilo je da prema zasad dostupnim informacijama nema službenih podataka da je netko od hrvatskih državljana stradao u terorističkim napadima u Barceloni i Cambrilsu, te da je hrvatsko veleposlanstvo u Madridu u stalnom kontaktu sa španjolskim nadležnim tijelima.

 


Komentari