Ministarstvo obrane RH zabrinuto zbog spornih zrakoplova MIG-21

en.wikipedia.org

“Postoje ozbiljne naznake o zabrinjavajućim radnjama”, kazali su iz Ministarstva obrane.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Vojna sigurnosno – obavještajna agencija i Vojna policija u proteklih nekoliko tjedana u svojim su postupanjima došle do informacija kako je potrebno izvršiti ponovne i dodatne provjere vezano uz remont i nabavu borbenih zrakoplova MiG-21. Ministarstvo obrane će nastaviti postupati sukladno važećim zakonskim propisima i po zahtjevima nadležnih državnih tijela, budući da postoje ozbiljne naznake o zabrinjavajućim radnjama koje mogu utjecati na obrambenu sposobnost Republike Hrvatske.
Vezano uz trenutačno stanje tehničke ispravnosti kao i prosudbu mogućnosti daljnje operativne uporabe i eksploatacije tako remontiranih i nabavljenih zrakoplova MiG-21, odmah po zaprimljenim saznanjima, ministar obrane je, u koordinaciji s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH, osnovao stručno povjerenstvo. Stručno povjerenstvo je, uzevši u obzir učestale poteškoće sa zrakoplovima te po sagledavanju sve tehničke dokumentacije, a radi utvrđivanja daljnjih mogućnosti korištenja zrakoplova, zaključilo svoj rad prijedlogom mjera koje je potrebno provesti. Riječ je o mjerama koje se odnose na sagledavanje cjelokupnog stanja remontiranih i kupljenih aviona.
U ovom trenutku, Ministarstvo obrane ističe kako se zadaće Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u smislu sigurnosti zračnog prostora izvršavaju s postojećim resursima, te je zračni prostor Republike Hrvatske kontroliran i siguran.”

S poštovanjem,
Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a

>>>SKANDAL U MORH-u ZBOG KUPNJE AVIONA: ‘Prijevara i sramota, nije moguće da nitko nije primjetio’


Komentari