Milanka Opačić smijenjena, Glavašević najavljuje povratak imena Trga maršala Tita kad SDP dođe na vlast

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Na upit zašto je došlo do toga, Glavašević je odgovorio kako mandati pripadaju zastupnicima, a dužnosti stranci.

Predsjedništvo SDP-a odlučilo je u utorak predložiti saborskom Klubu zastupnika SDP-a, da se potpredsjednica Hrvatskog sabora iz redova SDP-a Milanka Opačić smijeni s te pozicije kako bi se na to mjesto imenovao Siniša Hajdaš Dončić, izjavio je novinarima nakon sjednice stranačkog Predsjedništva Bojan Glavašević.

Odluka Predsjedništva SDP-a je i da Mirando Mrsić više ne bude predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo te da ima i ostalih izmjena na dužnostima.

Na upit zašto je došlo do toga, Glavašević je odgovorio kako mandati pripadaju zastupnicima, a dužnosti stranci.

Prijedlog predsjednika stranke Davora Bernardića bio je da se dužnosti preraspodjele, i temeljem izbornih rezultata kao i evaluacijom dosadašnjeg rada, kazao je Glavašević. Dodao je kako je on glasovao za ovaj prijedlog a da je jedan glas bio protiv, odbivši reći detalje.

Upitan i jesu li to sankcije za one koji su svojevremeno kritizirali stranačko vodstvo SDP-a, rekao je kako to nisu sankcije, ponovivši da je prijedlog predsjednika stranke Bernardića “temeljem izbornih rezultata kao i evaluacijom dosadašnjeg rada”.

Pojasnio je da je riječ o rezultatima i parlamentarnih, ali i nedavnih lokalnih izbora.

O motivima predsjednika stranke za svaki prijedlog, morati ćete pitati njega, rekao je Glavašević na upit jesu li Mrsić i Opačić smijenjeni zbog kritika predsjednika SDP-a Bernardića.

Dodao je kako novinarima može reći zašto je on glasovao za ovaj prijedlog, ustvrdivši da je ‘Opačić kao potpredsjednica Sabora, mogla učiniti više za promociju rada stanke’. Glavašević je također rekao kako je to politička funkcija, a ne protokolarna, ponovivši da je Opačić kao potpredsjednica Sabora mogla raditi više na promociji SDP-a.

Ne bih ulazio u detalje ali imam svoje razloge, izjavio je Glavašević novinarima nakon sjednice Predsjedništva SDP-a.

Dodao je i kako je na sjednici Predsjedništva SDP-a raspravljeno o najavljenoj promjeni imena Trga maršala Tita u, kako je jučer predložio gradonačelnik Milan Bandić – u Trg Republike Hrvatske.

Ako se trg nazove Trgom Republike Hrvatske Glavašević je ponovio riječi saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića da će SDP, dođe li na vlast u Zagrebu, ime toga trga vratiti.


Komentari