LOVRINOVIĆ OPET UDARA PO VLADI: Bez dlake na jeziku opalio po Karamarku i Juretić

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Tema je još uvijek demografska politika.

Prije nekoliko dana, saborski zastupnik Mosta i predsjednik udruge Promijenimo Hrvatsku, Ivan Lovrinović, poslao je žestoku poruku koja se tiče goruće teme demografskog pada o kojoj nitko ne govori. Na tu je temu nadovezao je i problem s predizbornim obećanjem HDZ-a kako će isplaćivati tisuću eura za svako novorođeno dijete, njemu je kod toga prvenstveno zasmetalo što se cijelo vrijeme ciframa barata u stranoj valuti, a ne u kunama. Osim toga iznio je i čitav niz izračuna i detaljno obrazložio kako bi se trebao promjeniti sustav da bi napokon profunkcionirao.

>>> LOVRINOVIĆ OPET UDARA PO HDZ-u: Ovim gorućim problemom Vlada se ne bavi, a on ima rješenje! (FOTO)

Sada je Lovrinović ponovno uzeo na zub šefa HDZ-a i ministricu socijalne politike i mladih Bernardicu Juretić. Nakon što je Juretić danas rekla kako će se u proračunu za 2016. godinu ipak naći novca za provođenje mjera od tisuću eura za svako rođeno dijete, Lovrinović je odmah reagirao na svoj Facebook profilu i naglasio još jednom kako to nije ispravno.

Lovrinovićevu objavu prenosimo u cijelosti

“Ne nudite eure, rušite monetarni suverenitet!

Molim ministricu Juretić i prvog potpredsjednika Vlade Karamarka da više ne obećavaju tisuću eura po novorođenom djetetu. Prvo, eura za to nemamo, a drugo kuna je naša nacionalna valuta koju treba koristiti. Dakle, 7.500 kuna. Pored novca treba ponuditi čitav set mjera demografske politike počevši od zakona o majčinstvu pa do poreznih olakšica itd. Naravno, treba stvari ubrzati jer prijeti opasnost, dok se donesu, da znatan broj fertilnih žena napusti zemlju”.

Facebook
Facebook

Nakon objave Lovrinović se još jednom upustio u raspravu s građanima, a nije propustio priliku još jednom istaknuti kako ideju od 7 i pol tisuća kuna (ili tisuću eura) smatra jednokratnom stimulativnom mjerom, ali ne i dugoročnim riješenjem za promjenu demografske politike.

Facebook
Facebook

>>> MINISTRICA POTVRDILA: ‘Naći će se novac za mjeru 1000 EURA SVAKOJ BEBI’

>>> LOVRINOVIĆEVA PORUKA ZAPALILA JAVNOST: Iznio teške optužbe na račun HRT-a! (FOTO)

>>> LOVRINOVIĆ NAKON RASPRAVE O HBOR-u: Otkrio zabrinjavajuće detalje koje nitko još nije spomenuo!


Komentari