Kreću gužve, vozači su se vratili u grad

Foto: Zagreb.info

Zbog prometne nezgode na zagrebačkoj obilaznici (A3), između čvorova Ivanja Reka i Kosnica (37. km) u smjeru Zagreba vozi se usporeno.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:
autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje

DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Obilazak za ostale skupine je državnim cestama DC27 i DC50: Benkovac-Karin-Obrovac-Gračac.

Zbog jakog vjetra na Krčkom mostu, dionici autoceste A7 Draga-Šmrika i dionici Jadranske magistrale između Bakra i Senja (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). Jak vjetar puše i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te povremeno na mostu Rječina na riječkoj obilaznici.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Nova Gradiška.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Slavoniji i Baranji. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog požara zatvorena je državna cesta DC56 Kožlovac-Lišane.

Na autocesti A7, danas do 14:00 sati zatvoren je pretjecajni trak od 6. +300 km do 5. +300 km u smjeru graničnog prijelaza Rupa zbog postavljanja nadzornog punkta PU Primorsko-goranske gdje se zaustavljaju teretna vozila koja prometuju u smjeru graničnih prijelaza.

21.kolovoza od 07:00 do 15:00 sati zbog radova na autocesti A7 između čvorova Draga i Sveti Kuzam u oba smjera bit će zatvoren pretjecajni trak.

Za sav promet zatvorene su ceste:

  • DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
  • DC502 Smilčić-Pridraga;
  • ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

IZVANREDNI PRIJEVOZ:

Zbog izvanrednog prijevoza sa skupom vozila do 21.8. do 23:45 sati od graničnog prijelaza Bajakova do Gospića moguće su smetnje i povremeni zastoji na relaciji: čv. Lipovac (A3)-čv. Popovača – DC36 – ŽC3124 – DC43 – čv. Ivanić Grad – A3-čv. Ivanja Reka – čv. Lučko – A1 – čv. Gospić- DC534 – DC25 – DC50 – NC590920


Komentari