Kolinda primila Bozanića i predstavila mu koncept Adventa u Vili Prekrižje

foto HINA/ Ured predsjednice/ Vinko JOVANOVAC/ ik

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je u subotu kardinala Josipa Bozanića, nadbiskupa zagrebačkog, u pratnji mons. Ivana Šaška pomoćnog biskupa zagrebačkog u Vili Prekrižje, koja je od ove godine otvorena za javnost u sklopu Adventa u Zagrebu. 

Predsjednica je kardinalu predstavila koncept Adventa u Vili Prekrižje kojim se želi naglasiti upravo tradicija obilježavanja Došašća u Hrvatskoj, te istaknuti duhovna dimenzija iščekivanja Kristova rođenja, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice RH.

Predsjednica je istaknula kako građani Zagreba, te njihovi brojni gosti na Prekrižju imaju priliku doći bez najave, besplatno, te bez ikakvih komercijalnih sadržaja uz čaj uživati u posebnom ugođaju Adventa, izvedbama Kulturno umjetničkog društva Turopolje, ansambla klasične glazbe Strauss, te nastupima najdarovitijih učenika zagrebačkih glazbenih škola.

Razgledavajući tradicijskim ukrasima uređenu Vilu Prekrižje, kardinal Bozanić se osvrnuo na bogatstvo hrvatske narodne baštine vidljivo u običajima kojima je prožeto vrijeme Došašća, te istaknuo važnost njegovanja pozitivnih međuljudskih odnosa, razumijevanja i djelatne kršćanske ljubavi koja u Adventu posebno dolazi do izražaja.

Predsjednica Republike, koja je nakon povratka iz Sjedinjenih Američkih Država primila jučer predstavnike i voditelje pučkih kuhinja i humanitarnih udruga koje pomažu siromašnima i potrebitima, u razgovoru s kardinalom najavila je kako u svojem Uredu planira program volontiranja kroz cijelu godinu, kako bi nastavili upravo to pozitivno ozračje Adventa, stoji na kraju priopćenja.

Vinko JOVANOVAC/ ik
Vinko JOVANOVAC/ ik


Komentari