Iznajmljivačica apartmana odbrusila Hrvatima: ‘Ne dajemo apartmane ispod 50 eura!’

www.adria-apartment.de

Kako je navela, ne razumije one koji traže apartmane za manju cijenu.

Da u jeku turističke sezone cijene smještaja na našoj obali skaču u nebesa i to nije nikakva tajna. Kontinentalac s prosječnom hrvatskom plaćom nerijetko mora poprilično stegnuti remen za tjedan dana godišnjeg odmora.

Da je tome tako potvrdila je i jedna iznajmljivačica u Facebook grupi za iznajmljivanje apartmana i soba, upozorivši kontinentalce da se apartmani ne iznajmljuju ispod 50 – 70 eura na dan. Kako je navela, ne razumije one koji traže apartmane za manju cijenu.

Screenshot
Screenshot

Očekivano, njezina tvrdnja naišla je na mnogobrojne kritike, kako iznajmljivača koji nude smještaj po pristupačnijim cijenama, tako i kontinentalaca koji obitelji pokušavaju priuštiti ljetovanje, a da zbog toga “ne prodaju bubreg”.

Argument iznajmljivača koji ne iznajmljuju apartmane ispod 50 eura jesu davanja koja godišnje moraju izdvojiti poreznoj i turističkoj zajednici, ali i opremljenost apartmana poput klime ili wi – fi mreže. Međutim, kontinentalci su ove teze srušili činjenicom da se i od prosječnih hrvatskih plaća izdvaja za poreze i prireze te nisu pokazali razumijevanje za (pre)visoke cijene, unatoč opremljenosti smještaja.

No, ima i iznajmljivača koji ne vide smisao u “nabijanju cijena do nebesa” . Upravo oni su odbrusili tvrdnjama da se “apartmani ne iznajmljuju ispod 50 eura na dan”.

“Vi koji iznajmljujete za te novce, za koju godinu imat ćete prazne apartmane” jedna je od tvrdnji jeftinijih iznajmljivača.

U ovom kontekstu treba napomenuti da je novinarka portala Zagreb.info apartman na lokaciji koja spada u A kategoriju našla za 30 eura i to u jeku turističke sezone. Kako bilo, na slobodnom tržištu svaka roba ima svog kupca, a ova objava je ubrzo obrisana iz Facebook grupe za iznajmljivanje apartmana.

A kaj vi velite na cijene smještaja na Jadranu? pište nam u komentarima ili na [email protected]


Komentari