Imenovana tri nova člana Nadzornoga odbora Francka, Ivan Artuković ostaje jedini član Uprave

FOTO: Press

Fokus u narednom razdoblju je financijsko restrukturiranje i interna optimizacija poslovanja te daljnje jačanje tržišnih pozicija u Hrvatskoj i na izvoznim tržištima.

Na sjednici Glavne skupštine Franck d.d., imenovani su novi članovi Nadzornog odbora društva. Za nove članove Nadzornog odbora izabrani su Dubravko Artuković, dosadašnji predsjednik Uprave, Josip Budimir, dosadašnji član Uprave te Tatjana Rukavina, nekadašnja partnerica i predsjednica Uprave PricewaterhouseCoopers d.o.o. U Nadzornome odboru ostaju Branimir Škurla, partner iz odvjetničkog društva BŠDS, kao predsjednik Nadzornoga odbora te poduzetnik Ivo Mikulić, kao zamjenik predsjednika.

Skupština je dala razrješnice svim članovima Nadzornoga odbora i Uprave te usvojila sve prijedloge odluka. Temeljni kapital društva povećan je s iznosa od 354.551.100 kn na 371.637.900 kn na način da se svakoj od redovnih dionica povećao nominalni iznos za 40 kn tako da nakon povećanja temeljnog iznosa svaka dionica umjesto sadašnjih 830 kn ima nominalni iznos od 870 kn.

Ivan Artuković ostaje u Upravi društva

Novi Nadzorni odbor Francka na konstituirajućoj je sjednici potvrdio Ivana Artukovića kao jedinog člana Uprave Francka koji će biti odgovoran za upravljanje osnaženim menadžment timom i provedbu cjelokupnog procesa financijskoga i korporativnog restrukturiranja.

FOTO: Press
FOTO: Press

„Franck je u velikom procesu internog restrukturiranja poslovanja, u sklopu kojeg jačamo našu operativnu efikasnost u svim segmentima. U nastavku godine svoje poslovanje želimo još bolje prilagoditi situaciji i prilikama na tržištu koje je uzrokovala kriza u Agrokoru. U prvoj polovici godine, usprkos izazovnim okolnostima, ostvarili smo rast u svim ključnim kategorijama i na svim našim ključnim tržištima.

Ostajemo snažno usmjereni na daljnje unapređenje poslovanja kako bismo ostvarili pretpostavke za daljnji rast te širenje u Hrvatskoj i regiji, kao i za iskorake na nova tržišta. Paralelno s razvojem tržišta, kompanija se fokusirala na intenzivan proces financijskog i operativnog restrukturiranja uključivo s unapređenjem sustava upravljanja i odgovornosti na svim razinama korporativnog upravljanja. S tim su ciljem izvršene promjene u Nadzornome odboru i pojačan naš menadžment tim koji je odgovoran za provedbu operativnih mjera restrukturiranja“, istaknuo je Ivan Artuković.


Komentari