Ima čudno objašnjenje: Evo zbog čega Ivan Pernar nije glasovao PROTIV poreza na nekretnine

FOTO: Facebook / Ivan Pernar

Zakon je provučen “ispod tepiha”.

Porez na nekretnine opravdano je izazvao veliko negodovanje javnosti, a glasanje o njemu provučeno je “ispod tepiha” zbog čega je njegovo prvo i drugo čitanje promaklo većini javnosti.

Tako je na prvom čitanju prijedloga Zakona o porezu na nekretnine ukupno glasovalo 116 zastupnika, od čega je njih 79 diglo ruku za ovaj poguban zakon. Radi se mahom o HDZ – ovcima, zastupnicima Mosta, manjinskim zastupnicima i “bandićevcima”.

Suzdržana su bila dva zastupnik IDS – a, a ruke protiv ovog zakona podiglo je 35 zastupnika tadašnje oporbe. Riječ je o SDP – ovcima, HNS – ovcima te Živom zidu. No, ono što upada u oko jest činjenica da Ivan Pernar tada nije glasao protiv poreza na nekretnine, iako su njegove kolege iz Živog zida glasale protiv.

Na drugom čitanju konačnog prijedloga ovog zakona, situacija se bitno promijenila, samo je jedna stvar ostala ista – Pernar opet nije glasao protiv.

Ovaj put su na glasanju bila prisutna samo 84 zastupnika, od čega je 75 diglo ruku za zakon, 8 je bilo suzdržanih, a samo 1 protiv. Naime, oporba je tada napustila Sabornicu.

Na upit kolega za komentar o ovoj situaciji, Pernar je kazao kako se sjeća “da je HDZ imao dovoljan broj ruku”.

“Mi smo zajedno sa zastupnicima oporbe napustili Sabornicu kad se glasalo o tome. Znam da su unutra ostali HDZ, MOST, manjinci i zastupnici Stranke rada i solidarnosti. Od tih koji su ostali, svi osim manjinaca (Bandićevaca) su glasali za, oni su bili suzdržani, ali bez njihove prisutnosti ne bi bilo kvoruma i zakon se ne bi mogao donijeti”, kazao nam je Pernar.

Kad smo ga podsjetili na situaciju prilikom prvog čitanja prijedloga, kazao je da je i tad napustio Sabornicu.

“Ja sam u startu vidio da je to farsa i odbio sudjelovati u njoj već kod prvog čitanja, a ostatak oporbe je to shvatio tek kod drugog čitanja”, pojasnio nam je Pernar.

Okej, svi već znamo da je sama oporba poprilična farsa koju skupo plaćamo da ne bi radila apsolutno ništa u Saboru. Međutim, za nekog tko se predstavlja političarem koji je drugačiji od ostalih, u najmanju ruku je čudno da prilikom glasanja o ovakvim stvarima, samo tako napušta Sabornicu.

Istina, njegova ruka ne bi promijenila situaciju te bi zakon bio izglasan, međutim niti oporba ne mijenja situaciju pa ju ipak moramo plaćati.

Čega se Pernar tako boji?

Inače, zbog ovog pitanja Ivan Pernar je pozvao na linč novinarke portala Dnevno.hr koji nije niti napisao priču o Ivanu Pernaru i porezu na nekretnine.

Postavlja se pitanje, čega se Ivan Pernar tako boji? Podsjetimo, živozidaški udar na slobodu medija započeo je pozivanjem na brisanje Facebook stranice portala Liberal. hr. No, on nije jedini – i portal Direktno.hr se našao na udaru članova ove parlamentarne stranke zbog toga što su stali uz Udrugu Lipa koja je prva započela borbu protiv poreza na nekretnine.

I portal Zagreb.info se našao na udaru članova ove stranke koja po svemu sudeći, prezire slobodu govora. Razlog? Objavili smo istinu o kriminalnim radnjama njihove članice, Martine Županić.

Demokracija? S ovom strankom nepoznat pojam. Baš suprotno, svaka, pa i najmanja kritika rezultira pokušajem ušutkavanja kritičara.

A sada probajte zamisliti kako bi završili isti ti kritičari da stranka Živi zid dođe na vlast. Baš u skladu s politikom kojoj se istaknuti članovi ove stranke dive.

 

 


Komentari