Na gradskim prometnicama i obilaznicama pojačan promet

FOTO: zagreb.info
Prometna prognoza.

Na cestama u unutrašnjosti u jutarnjim satima mjestimice može biti magle. Pojačan promet očekujemo na gradskim prometnicama i obilaznicama.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]
  • zbog radova na izvanrednom održavanju Kranjčevićeve ulice na dijelu od Nove ceste do Ogrizovićeve ulice, od 28. 03. od 07,00 sati do 28. 05. do 16,00 sati, za sav promet bit će zatvorena navedena dionica. Obilazni pravci su: Nova cesta – Adžijina – Badalićeva – Kranjčevićeva (istok) i obratno.
  • 28. ožujka otvara se novi putnički terminal zračne luke Franjo Tuđman. Bit će otvorena i nova prilazna cesta prema zračnoj luci iz smjera čvora Kosnica.
    [/box]

Na mnogim dionicama cesta u tijeku su dnevni radovi na izvanrednom održavanju i sanaciji oštećenja kolnika, pa na tim cestama vozači mogu očekivati manju protočnost prometa.

S dolaskom ljepšeg vremena na cestama je sve veći broj motociklista i biciklista, pa sve vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i poštuju propisane zabrane i ograničenja.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Počelo je ljetno računanje vremena te je prestala važiti obaveza paljenja kratkih svjetala tijekom dana, osim u uvijetima smanjene vidljivosti. Ovo pravilo isključuje vozače mopeda i motocikala, oni se istog pravila moraju držati tijekom cijele godine. Podsjećamo vozače koji se kreću u međunarodnom prometu, da određene zemlje i ljeti zadržavaju pravilo vožnje s uključenim svjetlima danju.[/box]

Pojačan promet teretnih vozila očekujemo na graničnim prijelazima: Bajakovo, Bregana, Macelj i Pasjak.

U pomorskom prometu ne očekujemo poteškoće.


Komentari