Domazet-Lošo: ‘OVO je tek početak, HRVATSKA POTPUNO NESPREMNA, to je preslagivanje geopolitičke karte svijeta’

Zagreb.info

O gorućem pitanju imigranata koje je zadesilo Zagreb i cijelu Hrvatsku, pitali smo geostratega i admirala u mirovini.

Davor Domazet-Lošo komentirao je trenutno stanje s imigrantima u Zagrebu i Hrvatskoj, pripremljenost Hrvatske za novonastalu situaciju te posljedice vrlo vjerojatno očekuju cijelu Europu.

Screenshot Youtube
Screenshot Youtube

“Treba se pitati tko je stvorio te imigrante. Tko je srušio režime i još ih ruši. SAD i Velika Britanija, a iza toga stoji financijski kapital Wall Streeta, sve je zbog nafte. Istrebljuju zadnje kršćane na tome djelu i onda ih šalju u Europu da unište kršćansku Europu do kraja”, smatra Domazet-Lošo.

Admiral smatra kako najbolju politiku vodi mađarski premijer

“Najbolju politiku u ovome trenutku vodi mađarski premijer Orban, ma što god tko mislio o tome. Osvijestila se i Slovenija i kontrolira granice. Austrija, Njemačka, Češka, Slovačka i Poljska također. Pa Norveška i Švedska rekle su ako dođu imigranti da će ih poslati na otok da žive sa polarnim medvjedima”, tvrdi Lošo i nastavlja, “Što prije zatvoriti ova tri mosta na Dunavu, a i sam Dunav je odlična prirodna prepreka. Odmah zatvoriti treba ovu granicu između Dunava i Save jer Srbi namjerno voze imigrante autobusima i puštaju u Hrvatsku. To je jedan novi oblik Srpske agresije na Hrvatsku, takozvani asimetrični rat”, zaključio je naš sugovornik.

Uz istočni front s kojeg dolaze imigranti, prema Domazetu Loši, može se otvoriti i južni. “Uz ovu istočnu “bojišnicu” može se otvoriti i južna iz Italije pa će se slijevati dolje na Dubrovnik. Hrvatska nema nikakvu strategiju, zašto nema, zato jer Hrvatska nema institut ili ustanovu koja se bavi nečim što se zove strateško istraživanje. To svaka država u Europi ima osim Hrvatske.”

Hrvatska je nespremna, imigranti se neće dobro uklopiti

Tvrdi i kako nije problem sam broj imigranata već vrijeme koje nam predstoji, a Hrvatska je nespremna. “Nije ovdje samo u pitanju broj imigranata već što će biti za pet, deset ili petnaest godina. Hrvatska ne da nije pripremljena za ovakav scenarij nego nema nikakvu strategiju nacionalne sigurnosti.”

“Dok ova vlada i ove sve vlade prije nje tjeraju sve mlade i sposobne van države, a sad će doći ovi popunit tu njihovu prazninu. Oni se nikada neće moći uklopiti u civilizacijski kontekst jedne kršćanske katoličke zemlje kao što je Hrvatska, a ni ostale u Europi”, naš sugovornik smatra kako se imigranti neće dobro uklopiti.

Oštro je kritizirao i vladajuće. “Najbolje da ova vlada ode što prije to bolje. Ako hoće nešto napraviti, neka odmah uspostave zajednički stožer, a ne ovaj stožer kojim oni nešto glumataju. Možeš mislit’ što će ovaj Ostojić napraviti”, poručio je admiral.

Naglašava kako je Hrvatska ugrožena kao i ostatak Europe

“Ovo je previše ozbiljna stvar. Ovo je preslagivanje geopolitičke karte svijeta slična onoj pred Prvi svjetski rat. Naravno da je ugrožena Hrvatska, ne samo Hrvatska nego i Europa, od Skandinavije, La Manchea, do Jadrana”, zaključio je Davor Domazet-Lošo.


Komentari