Damir Krstičević ipak ostaje ministar obrane

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

I dalje će nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane.

MORH javlja da resorni ministar Damir Krstičević ipak ne odlazi sa svoje pozicije. Odluku je, kaže, donio nakon niza razgovora s premijerom Plenkovićem.

“Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane. Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno demantirati bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv.

Pripadnici Oružanih snaga zajedno sa svim ostalim gasiteljima uz nadljudske su napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara i ovom prilikom im se od srca zahvaljujem”, kazao je Krstičević

Zahvalio je svima koji su ga zvali, pripadnicima HV-a, generalima i ministrima, ali o kaže kako je najzahvalniji upravo Plenkoviću.

“Posebno sam zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj potpori ne samo meni, nego što je još važnije i svim projektima koje sam zajedno sa svojim timom pokrenuo u svrhu jačanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i izgradnje boljeg i učinkovitijeg sustava Domovinske sigurnosti. Upravo je ta potpora razlog ove moje odluke”, objasnio je ministar obrane.

“Čast mi je biti na čelu Ministarstva obrane i sa svojim timom te u suradnji s drugim ministarstvima i Predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar-Kitarović nastaviti velike projekte od iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i gospodarskog razvoja Republike Hrvatske”, zaključio je Krstičević i zahvalio svima koji su mu ovih dana slali poruke podrške.


Komentari