Čistka u SDP-u: Opačić i Mrsić odlaze sa svih bitnih funkcija

Facebook

Milanka Opačić i Mirando Mrsić ujedno su bili i najglasniji kritičari stranačkog vodstva i zatražili odlazak Davora Bernardića.

Predsjedništvo SDP-a na današnjem sastanku predložilo je da se makne Milanku Opačić s mjesta potpredsjednice Sabora, a da na njezino mjesto dođe Siniša Hajdaš Dončić.

“Predsjedništvo je pričalo o kadrovskim pitanja. Treba istaknuti je da je na mjesto potpredsjednika Sabora umjesto Milanke Opačić predložen Siniša Hajdaš Dončić”, rekao je Bojan Glavašević i dodao da je Milanka Opačić trebala napraviti puno više.

Istaknuo je i da se predložilo da se Miranda Mrsića makne s nekih funkcija u stranci.

“Dužnosti u Saboru pripadaju stranci, a mandati zastupnicima. Prijedlog Predsjedništva je bio da se te dužnosti preraspodjele. Predsjedništvo je glasalo, jedan glas je bio protiv”, rekao je Glavašević. “Ja sam podržao prijedlog predsjednika stranke”, dodao je.

“Ne bih želio ulaziti u detalje. Mogla je raditi više na promociji SDP-ove politike“, rekao je Glavašević. “Način na koji je policija reagirala u nekim slučajevima, a u nekim nije reagirala, smatramo da postoje neke nejasnoće”, rekao je Glavašević.

Milanka Opačić i Mirando Mrsić ujedno su bili i najglasniji kritičari stranačkog vodstva i zatražili odlazak Davora Bernardića.

‘To je čisti revanšizam, ja ću i dalje govoriti’

Milanka Opačić reagirala je na odluku Predsjedništva stranke, prema kojoj se ona smjenjuje s te funkcije.

“To je obračun s kritičarima, čisti revanšizam, no bez obzira na smjenu ja ću i dalje govoriti da je stanje u stranci loše. I da je glavni krivac za to Davor Bernardić. Kada je Zoran Milanović došao na čelo stranke, rejting stranke je porastao. Kada je Plenković došao na čelo HDZ-a rejting stranke je porastao. Jedino nama kada je Bernardić došao na čelo stranke rejting je pao i stoji na 22 posto”, rekla je Opačić, piše Večernji list.


Komentari