Cibona u polufinalu kupa Krešimira Ćosića

FOTO: Facebook/ KK CIbona

Odlučivala su slobodna bacanja.

Cibosi su protiv Šibenika izborili ulazak u polufinake kupa “Krešimir Ćosić”. U napetoj završnici o pobjedniku su odlučivala slobodna bacanja, a konačni rezultat je bio 77:75.

Vukovi su snažno krenuli u utakmicu, no do kraja prve četvrtine Šibenik je prešao u vodstvo na krilima ekstatične publike. Domaćini su nastavili u dobrom ritmu i u drugoj četvrtini kada su tricom podebljali vodstvo. U Zadnjoj minuti imali su priliku pobjeći na +11, ali Cibosi su uspjeli smanjiti razliku na 6 poena prije kraja poluvremena.

Tijekom odmora su se Vukovi razbudili i u drugu polovicu utakmice ušli su agresivno, posebno u obrani, pa su tako u 6. minuti treće četvrtine, pogotkom Žorića stigli do izjednačenja. Sam kraj utakmice bio je neizvjesan, a napetost se moga rezati nožem, 20 sekundi prije kraja Vukovi su imali koš prednosti. U Posljednjim sekundama odlučila su slobodna bacanja koja su Cibose katapultirala u polufinale kupa Hrvatske.

U redovima Cibone najbolji je bio Šakić sa 23 poena te Žorić s 18.

U prvoj polufinalnoj utakmici susrest će se KK Cedevita – KK Zadar u petak u 17 sati, dok će Cibosi zaigrati protiv Jolly JBS-a u 20 sati. 

Trener Damir Mulaomerović: “Publika je bila fantastična. Prava košarkaška atmosfera. Mi smo umorni pa ste strane Šibenik je za nas bio najteži mogući protivnik. Dosta dobro igraju, u dosta su dobrom ritmu. Nošeni publikom, imali su kontrolu nad igrom u prvom poluvremenu. Mi smo dobro odreagirali u tim trenucima i nismo dopustili da se odvoje. Posebno bih pohvalio ulazak u treću četvrtinu koja je nama uvijek problem te agresivnost Bošnjaka i ostalih igrača koja nas je dignula. Drago mi je i ponosan sam na moje momke. Malo je vremena za oporavak. Čeka nas nezgodan Jolly koji nas je dobio u prvenstvu u našoj dvorani. Bit će to teška utakmica, ali ćemo se pokušati odmoriti i spremiti”.

Željko Šakić nakon utakmice: “Čestitke mojim dečkima na drugom poluvremenu kada smo odigrali odlično i u obrani i u napadu. Pobijedili smo zasluženo. Dobili smo jednog od najtežih protivnika. Nadam se da ćemo u petak biti bolji iako nas čeka još jedna teška utakmica. Što se tiče Jollya, ekipu dobro poznajemo i trebamo se što bolje spremiti”.


Komentari